19 de febrer de 2020
 

Casado anuncia una querella contra Torra per usurpació de funcions

Publicado 29/1/2020 16:36:41CET
(E-D) La vicepresidenta executiva de l'ATA, Celia Ferrero; el president del PP, Pablo Casado; i el president de l'ATA, Lorenzo Amor, durant la inauguració de la reunió de la Junta Directiva de l'ATA, Madrid (Espanya), 29 de gener del 2020.
Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 29 Ene. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimecres que la seua formació presentarà una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per "usurpació de funcions" i ha advertit que "qualsevol decisió que prenga no tindrà valor jurídic" després que l'hagen inhabilitat i despullat de la seua condició de diputat. Per això, ha criticat que el cap del Govern central, Pedro Sánchez, s'hi reunisca la setmana vinent, tenint en compte que "ja no és president de la Generalitat".

Així s'ha pronunciat Casado en declaracions als periodistes després d'haver assistit a la Junta Directiva de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), poc després que Torra haja anunciat que tan bon punt s'aproven els pressupostos catalans posarà data a les eleccions autonòmiques i que la setmana vinent es veurà amb el president del Govern central.

Casado ha remarcat que Torra "ja no és president" de la Generalitat segons el que estableix l'Estatut i, per tant, ha de complir la llei com "qualsevol altra persona". En aquest punt, ha avançat que demanaran a la Mesa del Parlament que el "destituïsca dels seus càrrecs i convoque una sessió d'investidura per elegir-ne el substitut, i que també parlarà amb el Govern de Sánchez perquè vetle pel compliment de les resolucions del Tribunal Suprem i la Junta Electoral Central (JEC).

MESURES CONTRA SÁNCHEZ SI INCOMPLEIX LES SEUES OBLIGACIONS

El president del PP ha recordat al Govern central que disposa de mecanismes constitucionals per fer que Torra complisca la llei i pot enviar-li un "requeriment", requisit previ abans d'aplicar l'article 155 de la Constitució. Si no ho fa, el PP prendrà les "mesures" perquè, en aquest cas, Sánchez estaria "incomplint les seues obligacions per un rèdit partidista".

En aquest punt, ha criticat una altra vegada que Sánchez estiga disposat a reunir-se amb Torra el proper 6 de febrer a Barcelona. "El que no entenem és per què es reuneix amb Torra quan ja no és president de la Generalitat en virtut de l'Estatut d'Autonomia", ha emfatitzat.

Contador
colaboracio