Casado, convençut que la investidura de Moreno és "el primer pas" per a "recuperar el Govern d'Espanya"

A Sevilla, míting de tancament de campanya del candidat del PP-A a la Presidènci
Jesús Prieto - Europa Press/Archivo
Publicado 18/1/2019 13:50:53CET

SEVILLA, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, s'ha mostrat convençut aquest divendres que la investidura del líder andalús, Juanma Moreno, com a president de la Junta d'Andalusia "va a ser el primer pas per a molts governs autonòmics i municipals que al maig va a recuperar el PP, i també per a recuperar el Govern d'Espanya quan hi haja eleccions generals".

Així s'ha pronunciat Casado, en declaracions als periodistes, en arribar al Parlament andalús per a acompanyar a Moreno en la presa de possessió del càrrec després d'haver sigut investit president de la Junta gràcies als vots del PP-A, de Ciutadans (Cs) i de Vox.

"Hui és un dia històric per a Andalusia, per a Espanya i també per al PP", ha afirmat Casado, qui ha dit que li suposa "un honor" acudir a la presa de possessió del líder andalús com a cap de l'Executiu autonòmic.

De Moreno ha destacat que "era el millor candidat", a més d'"una persona que s'ho mereix" i que "té un projecte per a Andalusia que és imprescindible per als pròxims anys". Ha recordat, a més, que són amics "des de fa uns 20 anys" i que les seues dones són amigues.

En opinió del president del PP, "cap a falta per a Espanya" que l'única comunitat autònoma en la qual mai hi ha hagut alternança en el govern "superara" aquest "punt d'inflexió".

Així, Casado ha recordat que la campanya electoral andalusa, en la qual va implicar en primera persona participant en onze dels 15 dies que va abastar, va anar per a ell "molt especial" i en la mateixa, com ha apuntat, "ens vam recórrer aquesta comunitat de punta a punta i vam veure que hi havia un ànsia de canvi que es va materialitzar en les urnes" el passat 2 de desembre.

"Ara hem de complir les expectatives, governar bé aquesta comunitat autònoma, millorar l'educació, la sanitat, l'ocupació i regenerar la vida pública", ha agregat el líder nacional, que creu que la investidura de Moreno "va a ser el primer pas per a molts governs autonòmics i municipals que al maig va a recuperar el PP, i també per a recuperar el Govern d'Espanya quan hi haja eleccions generals".

colaboracio