Casado demanarà a Sánchez un reforçament institucional davant l'independentisme i polítiques "eficaces" en immigració

PABLO CASADO
PP COMUNIDAD DE MADRID
Publicado 31/7/2018 19:01:30CET

També portarà a Moncloa la seua proposta perquè governe la llista més votada i reclamarà "responsabilitat" amb els compromisos de la UE

MADRID, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, plantejarà aquest dijous al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, un "reforçament institucional" davant de l'independentisme i polítiques "eficaces" per abordar la immigració davant l'arribada massiva de persones a les costes espanyoles aquest estiu, segons han avançat a Europa Press fonts del partit.

Sánchez rebrà Casado a les 17.00 hores d'aquest dijous al Palau de la Moncloa. Es tracta de la primera trobada oficial entre tots dos des de l'elecció del nou líder dels 'populars' fa 10 dies en un Congrés Nacional extraordinari, quan es va imposar a l'ex-vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Casado ja ha avançat als seus parlamentaris que el PP farà una oposició "responsable" però contundent contra el Govern de Pedro Sánchez. D'antuvi, ja ha activat una ofensiva parlamentària en els principals assumptes d'actualitat, com la vaga del taxi o l'arribada d'immigrants.

REFORMA ELECTORAL

Una de les qüestions que el president del PP portarà a La Moncloa és la necessitat que hi haja una "major governabilitat i estabilitat" a través d'una reforma de la Llei de Règim Electoral General (LOREG) perquè als ajuntaments governe la llista més votada, segons han informat a Europa Press les mateixes fonts.

A menys de 10 mesos per a les eleccions autonòmiques i municipals, la portaveu del Grup Popular al Congrés, Dolors Montserrat, ha registrat aquest dimarts una proposició de llei per implantar un sistema que propicie que la llista més votada governe els ajuntaments.

En concret, el PP planteja que puga governar amb majoria absoluta una llista que guanye les eleccions municipals però que només obtinga un 35% dels vots vàlids, sempre que traga un avantatge de cinc punts al següent, o fins i tot amb un 30% per cent dels vots, si a més trau deu punts de diferència a la segona llista.

DELICTES DE SEDICIÓ I CONVOCATÒRIA IL·LEGAL DE REFERÈNDUM

Casado proposarà també a Sánchez un reforçament institucional davant de l'independentisme. Fa uns dies ja va anunciar que portarà al Congrés una proposició de llei per modificar el Codi Penal i introduir de nou dos tipus penals: el de sedició impròpia i el de convocatòria d'un referèndum il·legal, suprimits pel PSOE el 1995 i 2010 respectivament.

De la mateixa manera, Casado vol que es prohibisquen els indults als condemnats per delictes greus com el de sedició o rebel·lió i ampliar el recurs previ d'inconstitucionalitat. Al seu parer, aquestes mesures reforçarien l'Estat de Dret davant dels secessionistes "sense necessitat d'haver d'anar a un procediment penal" com està passant "ara".

El líder del PP ha criticat que Sánchez es reunira amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, quan aquest havia anunciat que no renunciaria al dret d'autodeterminació. Per això, ha avisat que exigirà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya si el Govern del PSOE segueix mantenint una posició "tan ambigua" davant dels independentistes.

POLÍTICA EFICAÇ DAVANT L'ARRIBADA D'IMMIGRANTS

En aquesta trobada a La Moncloa, Casado també posarà damunt de la taula la necessitat d'impulsar polítiques "eficaces" per abordar la immigració, han indicat fonts del PP. El Grup Popular ha sol·licitat ja la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, davant l'augment de les arribades de migrants a Espanya perquè expliqui la seua gestió davant "el drama de la immigració".

Casado considera que en matèria d'immigració "no hi ha lloc per a la demagògia" sinó que cal ser "responsables" perquè "no és possible que hi haja papers per a tots", una cosa que el PP ha de dir "encara que siga políticament incorrecte". Aquestes paraules li han provocat una allau de crítiques des de l'esquerra i el Govern del PSOE, que l'han comparat amb el viceprimer ministre italià, l'ultradretà Mateo Salvini.

El PP ha defensat la "valentia" de Casado. El sotssecretari d'Organització, Javier Maroto, ha rebutjat les acusacions que el PP estiga proper a les "dretes europees reaccionàries" i ha recriminat a l'Executiu del PSOE el seu "bonisme", que ha portat a una situació que "està desbordant" el Govern.

POLÍTICA ECONÒMICA

Durant la seua trobada a La Moncloa, fonts del Partit Popular han avançat que Casado també plantejarà a Pedro Sánchez "responsabilitat econòmica i fiscal amb els compromisos amb la UE i el sostre de despesa".

El PP considera que el Govern del PSOE ja ha demostrat la seua "feblesa" parlamentària després que divendres passat el Ple del Congrés dels Diputats rebutjara l'acord sobre els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic per 2019-2021, que van a acompanyats del límit de despesa no financera per 2019, conegut com a sostre de despesa.

El president del PP ha subratllat que el seu partit està "preparat" si hi ha una convocatòria d'eleccions generals per part de Sánchez. "Al Govern del PSOE se li ha acabat el període de gràcia", ha repetit aquests dies.

colaboracio