Casado es veu "guanyador" del Congrés i promet "una integració real i al més alt nivell"

Casado, al Congrés Nacional del PP
EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS
Publicado 20/7/2018 18:34:08CET

"És necessari un canvi d'etapa constructiu, però no revisionista", assegura

MADRID, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El candidat a presidir el PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest divendres que la seua candidatura es veu "guanyadora" del XIX Congrés nacional del PP que triarà el successor de Mariano Rajoy i ha rebutjat una llista d'unitat abans que voten aquest dissabte els 3.082 compromissaris. Després de reiterar que aquesta integració s'ha de realitzar "al final", quan es coneguen els resultats, ha promès una "integració real i al més alt nivell".

Així s'ha pronunciat a la seua arribada al conclave, que se celebra a l'hotel Auditorium de Madrid, on ha sigut rebut al crit de "president, president". L'han acompanyat Adolfo Suárez Illana, fill de l'expresident del Govern, i alguns membres del seu equip, com els diputats Javier Maroto, Teodoro García Egea, Ignacio Echániz i Andrea Llei, entre d'altres.

En declaracions als periodistes, Casado ha recalcat que si ell guanya "ningú perd" i ha recordat una vegada més que ja ha integrat cinc de les sis candidatures que es van presentar al congrés. En aquest punt, ha subratllat que està disposat al fet que la seua "companya" Soraya Sáenz de Santamaría estiga "inclosa en aquest projecte".

"És necessari un canvi d'etapa constructiu, però no revisionista, orgullós del nostre passat recent", ha manifestat, per afegir que una vegada que finalitze el procés cal dir als espanyols que el PP ha de dir de nou als espanyols que "ix a guanyar" i a centrarse en els problemes reals dels espanyols", sense parlar més de processos interns.

"EL FINAL DEL PRINCIPI"

Després de diverses setmanes de campanya recorrent Espanya, Casado ha dit que poden estar "molt satisfets" i que "ha merescut la pena". "Però sobretot, hui no acaba res. Hui no és el final, ni tan sols el principi del final sinó el final del principi", ha destacat, per afegir que ara es tracta de "reforçar" la base electoral del PP per tornar a recuperar el Govern d'Espanya.

Casado ha insistit que si guanya garanteix una "integració real i al més alt nivell" i com a prova d'això ha dit que deixarà obert el repartiment de càrrecs dels 30 membres del Comitè Executiu per permetre aquesta integració de la qual ha parlat durant aquest procés de campanya interna. "La integració s'ha de fer el dia després del congrés", ha abundat.

A més, l'exvicesecretari de Comunicació del PP s'ha mostrat optimista davant les seues possibilitats de vèncer Santamaría, ja que, segons ha dit, representen "la millor tradició d'aquest partit, però connectant-ho amb la nova societat i la nova era que exigeixen els votants". "Ens veiem guanyadors", ha emfatitzat.

DONA LES GRÀCIES A RAJOY

Així mateix, Casado ha donat les gràcies a Rajoy per permetre celebrar un congrés "lliure" en el qual cada militant podrà decidir a quina candidatura dona suport. Es tracta, ha dit, que el PP puga eixir de nou a guanyar eleccions "malgrat les estratagemes" com la moció de censura que els han desallotjat del poder.

"És el dia de reivindicar el seu llegat i homenatjar el president eixint, amb el qual he tingut l'honor de treballar com a portaveu en les pitjors circumstàncies", ha exclamat l'exvicesecretari de Comunicació als periodistes.

A més, ha agraït a Rajoy que hagi mantingut la "neutralitat" en tot aquest procés i que s'haja complit "fins a l'últim moment". Així, ha elogiat aquesta posició "impecable", com "un cavaller que és", al no voler nomenar al seu successor sinó que els compromissaris decidisquen qui el substituirà en el seu lloc.

colaboracio