Casado vol que Ciudadanos entre en la Taula del Congrés i torna a descartar el veto a Vox

Publicado 2/12/2019 17:03:42CET
Cayetana Álvarez de Toledo, Pablo Casado i Teodoro García Egea, en la reunió amb els diputats i senadors electes
Ricardo Rubio - Europa Press

El PP inicia contactes amb la idea que el centre dreta tinga quatre seients: dos seus, un per a Vox i un altre per a Cs

MADRID, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat integrar a Ciutadans en la nova Mesa del Congrés, per a açò ha donat a entendre que prestarà vots, i quant a Vox s'ha limitat a reiterar que el seu partit no pensa ajudar PSOE i Unides Podem a excloure el partit de Santiago Abascal.

Aquest dilluns, vespra de la constitució de les Corts, el PP va a emprendre una ronda de contactes amb diferents formacions parlamentàries amb idea que, enfront dels cinc llocs que se'n van a repartir el PSOE i Unides Podem, el centre dreta cope les altres quatre places: dos per al Grup Popular, una per a Vox i una altra per a Ciutadans.

En una reunió amb els diputats i senadors electes del PP, Casado ha recalcat que el PP "mai participarà en cordons sanitaris" contra formacions que defenguen la unitat nacional, però sí li agradaria que s'aplicara a uns altres.

CORDÓ SANITARI, PERÒ CONTRA BILDU, ERC I JUNTS

"Sí ens agradaria que hi haguera un cordó sanitari legal, constitucional, ètic i moral enfront dels hereus de Batasuna, que no han condemnat 800 assassinats, i contra els independentistes condemnats pel Tribunal Suprem", ha dit.

En al·lusió a Vox, admet que "hi ha partits en la dreta" que qüestionen preceptes bàsics de la Constitució, també en l'extrema esquerra, i fins i tot des del centre, però considera que no s'ha de "tolerar que s'estiga blanquejant la presència en les institucions de l'esquerra radical i que, no obstant açò, s'intente tapar la sentència de casos de corrupció (els ERO) o la negociació d'aquest Govern en debats que no conduïxen a res".

A qui ha citat expressament és a Ciutadans, al qual ha oferit el seu suport per a entrar en la nova Mesa del Congrés, malgrat que ara ja només compta amb deu diputats. Segons ha dit Casado, aquells partits que venien tenint representació en la Mesa del Congrés, si depenen dels vots del PP, tindran el seu suport.

PER ESPANYA SUMA

"Ciutadans ha d'entrar en eixa negociació per a tindre representació en la Mesa de les Corts Generals --ha assegurat--. No és un debat quantitatiu per nombre d'escons, sinó qualitatiu, en el qual el PP sempre estendrà la mà a un partit soci que ha tingut paper fonamental en aquesta cambra i que seguirà tenint la nostra col·laboració per a dur a terme iniciatives legislatives".

El líder del PP justifica la seua aposta com una reedició de la frustrada Espanya Suma de les últimes eleccions: "Volem liderar el centre i la dreta, ho intentem a l'abril amb poc èxit i ara volem que aquest oferiment es veja com el partit que vol liderar un espai imprescindible que ha de ser refundat", ha indicat.

Contador
colaboracio