Publicado 23/10/2020 12:53CET

Castella i Lleó tindrà toc de queda des de demà

(I-D) El ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la seua arribada a la reunió amb el president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco; la consellera de Sanitat, Verónica Casado; i el vicepresident de la Junta, Francisco Igea, a Valladolid
Photogenic/Pablo Requejo - Europa Press

VALLADOLID, 23 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha anunciat aquest divendres després de reunir-se amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que la comunitat tindrà toc de queda des de demà, una mesura "dràstica" donada la situació de transmissió comunitària de Covid-19 en la Comunitat Valenciana i que compta amb el suport del Govern central.

Després de la trobada entre tots dos dirigents que ha tingut lloc en la seu de la Presidència de la Junta de Castella i Lleó, Mañueco ha detallat que durant la jornada d'aquest divendres els responsables jurídics del Govern regional analitzen les fórmules per a establir en la regió aquesta limitació de la mobilitat nocturna.

Així, Mañueco no ha pogut detallar de moment l'horari en el qual s'aplicaria eixe toc de queda que, com ha explicat, faria que decaigueren els confinaments perimetrals en tota la comunitat.

Aquesta limitació suposaria, com ha avançat el president, que cap ciutadà, menys per circumstàncies especials en l'àmbit personal o per treball, puga circular pel carrer en una determinada franja horària, una cosa que, segons el parer de Mañueco, és "imprescindible" donada la situació.

Per la seua banda, el ministre de Sanitat ha donat el seu suport la decisió d'aquesta autonomia d'establir aquesta limitació de la mobilitat durant la nit i ha defès que s'estan prenent "mesures dràstiques" per a reduir la corba de contagis.

"S'està actuant de forma contundent, amb determinació, aquestes mesures compten amb el suport del Govern (central) i són proporcionades a la situació epidemiològica, si avancem amb aquestes mesures evitarem altres més dràstiques com les quals es van produir al març o abril", ha manifestat.

colaboracio