Publicado 06/07/2022 16:14

Castelló crearà cinc aules de 2 anys més per al pròxim curs

Archivo - Arxiu - Francesc Mezquita, regidor d'Educació
AYUNTAMIENTO DE CASTELLÓ - Archivo

   CASTELLÓ, 6 jul. (EUROPA PRESS) - -

   Castelló arrancarà el pròxim curs 2022-2023 amb cinc noves aules de 2 anys en els CEIPs Gaetà Huguet, Gregal, Sanchis Yago, Carles Salvador, i una segona aula en el CEIP Antonio Armelles. De fet, a hores d'ara ja s'estan començant les construccions en els diferents centres per a poder obrir-les a l'inici del curs.

   La creació d'aquestes noves aules suposa 90 places públiques de 2 anys en les escoles de la ciutat. A més, en el curs que acaba de finalitzar, ja s'han estrenat altres dos, en els CEIPs Bernat Artola i Illes Columbretes.

   Segons ha explicat el regidor d'Educació a l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mesquita, en coordinació amb la Conselleria d'Educació hi ha una aposta "clara" perquè totes les escoles públiques i barris de la ciutat tinguen vacants en l'etapa d'infantil de 2 anys. Precisament, Castelló ha passat de tindre zero aules de dos anys a tindre onze en tan sol sis anys, a més de les places que s'ofereixen des dels centres Nuestra Señora de Lourdes i Mar de Somnis.

   Així mateix, per als pròxims cursos ja estan projectades mitjançant el Pla Edificant dos aules de 2 anys en el CEIP Vicent Marçà i una altra en el CEIP Sebastian Elcano.

   Tot açò demostra, en paraules de l'edil Mezquita, que Castelló està al capdavant en la creació d'aquestes aules que mitjançant l'ampliació de l'oferta també ajuden a fomentar la conciliació familiar i a augmentar el nombre de famílies que es poden beneficiar, fins a acabar configurant el mapa d'aules per a arribar a totes les zones de la nostra ciutat.

MÉS DE 500 PLACES PÚBLIQUES

   Castelló tindrà en els pròxims anys prop de 150 places més en aules públiques de dos anys, que se sumaran a les 356 amb les quals ja compta la ciutat.

   A hores d'ara, Castelló compta amb 11 aules de dos anys més les places que s'oferixen des dels centres Mar de Somnis i Nuestra Señora Lourdes. Aquest, amb un total de 18 places per aula, es troben en el CEIP Armelles, CEIP Bernat Artola, CEIP Blasco Ibáñez, CEIP Benadressa, CEIP Bisbe Climent, CEIP Ejército, CEIP Herrero, CEIP Illes Columbretes, CEIP l'Illa, CEIP Mestre Canós i CEIP San Agustín.

colaboracio