Publicado 27/06/2022 18:09

Catalá critica que el Govern del Rialto rebutge un "bo llum" per a ajudar famílies, autònoms i empreses

La portaveu del PP en l'Ajuntament de València, María José Catalá, al costat dels edils d'aquesta formació Carlos Mundina i Marta Torrado en una imatge d'arxiu.
PP AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA

   VALÈNCIA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

   La portaveu del PP en l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha criticat aquest dilluns que l'executiu de la ciutat, el conegut com Govern del Rialto i conformat per Compromís i PSPV, rebutge crear un "bo llum" per a "ajudar famílies, autònoms i empreses a suportar la pujada de la llum". Així, ha lamentat que el govern municipal haja votat en contra d'una iniciativa 'popular' a aquest efecte.

   "És una falta d'insensibilitat i d'empatia absoluta que voten en contra d'aquestes ajudes als valencians. Hui dilluns el preu ha pujat un 11,7% respecte ahir i ha aconseguit els 188,78 euros per megavat hora, un 118% més que l'any passat", ha afirmat Catalá en un comunicat. Així mateix, ha apuntat que en el primer trimestre de l'any la pujada ha sigut de 160 euros.

   María José Catalá ha censurat que Compromís i PSPV voten "sistemàticament en contra de baixades d'impostos i d'ajudes a les famílies". "No fan res i segueixen impassibles davant una pujada de la llum insuportable que està ofegant a molts veïns de la ciutat", ha manifestat.

   Així, ha considerat que "només el PP és sinònim de gestió". Catalá ha assenyalat que "Compromís i PSPV estan paralitzats pels seus problemes" amb l'ex-vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra (Compromís), i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig (PSPV), ha detallat. Igualment, ha exposat que l'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís) "no fa res pels veïns" de la ciutat.

   "Nosaltres som l'única alternativa per a governar a favor de totes les famílies", ha afirmat la responsable 'popular', que ha agregat que només quan es fa cas al PP "encerten".

   En aquest sentit, ha comentat que el president del Govern, Pedro Sánchez, "va tombar fa quinze dies la baixada de l'IVA a la llum proposada pel PP" i ha subratllat que "ara s'ha vist abocat i obligat a acceptar la recepta del PP".

   "El PP és l'única alternativa per a governar a favor de totes les famílies. Compromís i PSPV estan només centrats en els seus problemes i només quan fan cas al PP encerten", ha platejat María José Catalá.

colaboracio