Catar aclareix que 40 treballadors migrants van morir en la construcció d'estadis del Mundial

Archivo - Arxiu - El president de la FIFA, Gianni Infantino, al costat del secretari general de l'organització del Mundial de Catar, Hassan Al Thawadi.
Christian Charisius/dpa - Archivo
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 18:31

   Els 414 empleats migrants que van morir entre el 2014 i 2020 són de tots el sectors, no solament de treballs relacionats amb els estadis

   MADRID, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El secretari general de l'organització del Mundial de Catar, Hassan Al Thawadi, va aclarir aquest dimarts que dels més de 400 (414) treballadors migrants que van morir entre 2014 i 2020 en el desenvolupament del projecte del Mundial, 40 morts van estar relacionades amb la construcció dels estadis.

    Segons un comunicat compartit per l'organització de la Copa del Món en el país asiàtic, 40 persones van morir en projectes del Comité Suprem d'Entrega i Llegat, és a dir, l'encarregat de la construcció dels nous estadis i altres infraestructures esportives. "Aquesta dada es documenta anualment en els informes públics del Comité i abasta els 8 estadis, les 17 seus d'entrenament i altres llocs relacionats amb l'àmbit del Comité", va explicar l'organització.

   Aquest aclariment es produeix després que Al Thawadi fora protagonista del programa 'Uncensored' de Piers Morgan en TalkSports, on el secretari general va parlar d'"entre 400 i 500" morts en la preparació del Mundial. "No tinc el nombre exacte, però una mort és una mort, ja és massa. És clar i simple", va comentar.

   Des de l'organització van insistir que aquestes xifres es refereixen a les estadístiques nacionals que cobrixen el període 2014-2020 per a totes les morts relacionades amb el treball (414) en tot el país a Catar, abastant tots els sectors i nacionalitats.

   No obstant açò, una investigació de 'The Guardian' va revelar que van ser uns 6.500 els treballadors migrants que van morir en la construcció d'eixos huit estadis per a la Copa del Món. "Cada any la seguretat millora. La necessitat d'una reforma laboral indica que cal fer millores. Açò és alguna cosa que vam reconéixer abans de dur a terme la candidatura", va admetre Al Thawadi en TalkSports.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià