Publicado 27/09/2021 16:01CET

CCOO exigeix que el repunt de l'activitat turística valenciana es traduïsca en millors condicions laborals

Archivo - Membres de les Kellys en imatge d'arxiu
LAS KELLYS - Archivo

   VALÈNCIA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

   CCOO exigeix que el repunt que ha registrat l'activitat turística valenciana es traduïsca en millors condicions laborals front "a l'augment de la parcialitat i temporalitat, l'ús fraudulent dels ERTO i el bloqueig que s'estan donant dels convenis d'hoteleria de València i Castelló".

   Així, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, la federació de Serveis de CCOO PV aposta per un canvi de model turístic que siga "viable, sostenible i inclusiu".

   En eixe sentit, ha assenyalat que malgrat que la Comunitat Valenciana ha aconseguit aquest estiu el 80,7% del número de persones viatgeres d'abans de la pandèmia, aquesta millora de la conjuntura de negoci "no s'ha traduït en una millora de les condicions laborals", fonamentalment a les dones. Així, assenyala que la taxa general de parcialitat és del 38% i la de temporalitat del 37% i en el cas de les dones augmenten al 44,9% i el 39,21% respectivament.

   CCOO advertix que aquestes xifres es deriven, en molts casos, d'un "ús fraudulent dels ERTO, un instrument que, en molts casos, les empreses han utilitzat per a recuperar part del benefici perdut".

   De la mateixa manera, s'han referit a la paralització dels convenis de Castelló, sense vigor des de 2013, i el de València, amb un acord al que es va arribar uns dies abans de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma però que segueix sense firmar-se, la qual cosa contribueix a "empitjorar la qualitat de l'ocupació en el sector".

   Per tot açò, Serveis CCOO PV creu que és "el moment d'aprofitar els fons de reestructuració i resiliència per a transformar el sector cap a un model més sostenible, inclusiu, eficient, productiu i amb ocupació de qualitat".

Contador
colaboracio