Publicado 29/06/2022 14:18

CCOO es mobilitza per la jubilació als 60 per al personal sanitari i sociosanitari

CCOO es mobilitza per la jubilació als 60 per al personal sanitari i sociosanitari
CCOO

   VALÈNCIA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

   La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV han convocat concentracions en els centres de treball sanitaris a les 11 hores per a reclamar que s'avance l'edat de jubilació als 60 anys al personal sanitari i sociosanitari i a la vesprada hi haurà mobilitzacions a les 18 hores a Castelló, València i Alacant.

   A més de les mobilitzacions, s'han presentat hui, en el Ministeri de la Seguretat Social, més de 150.000 firmes que s'han arreplegat a nivell estatal per a donar suport a aquesta petició, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

   Sobre aquest tema, reclama la jubilació als 60 per a aquest personal que està sotmès en els seus llocs de treball a factors i condicions laborals que impliquen "un major perill per a la seua salut a causa dels seus torns, horaris o exposició a riscos biològics o químics, entre altres aspectes".

   La sanitat i la dependència són els sectors laborals en els quals "més riscos i de diferent naturalesa es concentren en un lloc de treball". Molts fins i tot es materialitzen en una sinistralitat laboral major i amb unes condicions de salut pitjors quan s'aconsegueix l'edat de jubilació, han indicat.

   CCOO va presentar a l'octubre una proposta al Ministeri de la Seguretat Social, al febrer es va celebrar una gran concentració a Madrid i demà 30 de juny tornaran a reivindicar a la Comunitat Valenciana que la jubilació als 60 anys siga una realitat: "Hem de cuidar a qui ens cuida". A més, fa una crida al personal dels sectors sanitaris i sociosanitaris perquè participen en la mobilització.

colaboracio