Publicado 26/10/2020 17:34CET

La CDU ajorna el congrés per elegir el potencial successor de Merkel

21 d'octubre del 2020, Berlín: la cancellera alemanya, Angela Merkel. Foto: Markus Schreiber/AP-Pool/dpa
Markus Schreiber/AP-Pool/dpa

BERLÍN, 26 Oct. (DPA/EP) -

La Unió Cristiano-Demòcrata (CDU) d'Alemanya ha ajornat el congrés que tenia previst celebrar a principis de desembre per elegir el líder que encapçalarà el partit en les eleccions legislatives del 2021, un tràmit que ja s'havia endarrerit alguna vegada a causa de la pandèmia.

S'han cridat uns mil delegats de la CDU a designar el potencial canceller. La cita estava prevista el 4 de desembre a la ciutat de Stuttgart, però el secretari general, Paul Ziemiak, ha confirmat al final d'una reunió de la cúpula que es modificarà el calendari.

Si la segona onada de contagis de coronavirus no es conté en els pròxims mesos, fonts que ha consultat l'agència de notícies DPA han avançat que el congrés se celebrarà en format telemàtic i han plantejat la possibilitat que els delegats es pronuncien per correu. El partit prendrà una decisió sobre aquest tema el gener del 2021.

L'eixida de Merkel de la primera línia política, que es va anunciar a final del 2018 però es va ajornar fins les eleccions del 2021, va derivar en un primer moment en la designació com a successora d'Annegret Kramp-Karrenbauer, però va acabar fent un pas enrere el febrer d'enguany per diversos escàndols.

Ara el favorit és el líder de la CDU a la cambra baixa, Friedrich Merz, que s'havia oposat a un altre ajornament del Congrés. Merz, antic empresari, figura a priori per davant del cap de govern del Rin del Nord-Westfàlia, Armin Laschet, i de l'expert en afers internacionals Norbert Roettgen.

colaboracio