Publicado 15/04/2021 18:34CET

CeJuego valora que el TSJCV els done la raó perquè no hi havia "justificació objectiva ni sanitària" per a tancar

Archivo - Arxiu - Màquina escurabutxaques
CARLA BONNET/EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Consell Empresarial del Joc (CeJuego), la patronal del joc privat a Espanya, ha celebrat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de suspendre cautelarment el tancament de bingos, casinos i altres establiments dedicats al joc i activitats recreatives d'atzar, i considera que amb aquesta resolució es confirma que no hi havia "justificació objectiva ni sanitària" per part del Consell per a mantindre-les tancades.

   Per a l'entitat, aquesta resolució "confirma les reiterades peticions que ha realitzat el sector a la Generalitat Valenciana sol·licitant la reobertura dels seus negocis, que romanien tancats des de mitjan mes de gener, tot i que la Comunitat es troba en el nivell d'alerta 1 (el més baix)".

   CeJuego estima en un comunicat que la decisió de perllongar el tancament ha causat unes pèrdues properes als 129 milions d'euros, a més de fer perillar el futur dels 7.000 llocs de treball directes, que ascendirien a 30.000 indirectes, i 779 empreses.

   "Estem molt contents de l'acte del TSJCV, que reprodueix, quasi íntegrament, les nostres contínues sol·licituds a la Generalitat Valenciana de reobertura dels establiments de joc. El tribunal confirma que la resolució administrativa del govern de Ximo Puig no tenia justificació objectiva ni sanitària per a avalar la prolongació dels tancaments, mentre altres activitats i negocis porten oberts mesos amb total normalitat", ha manifestat Alejandro Landaluce, director general de CeJuego.

   Al seu juí, "era una decisió totalment arbitrària que anava fins i tot en contra de l'informe del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut" i ha recalcat que la Comunitat Valenciana, "tenint l'índex mes baix d'alerta sanitària", era l'única autonomia que mantenia els establiments de joc tancats.

Contador
colaboracio