Centenars de manifestants es concentren a l'Aeroport de Hong Kong al crit de "Hong Kong lliure"

Publicado 26/7/2019 11:53:42CET

HONG KONG, 26 Jul. (Reuters/EP) -

Centenars de manifestants s'han concentrat aquest divendres al crit de "Hong Kong lliure" davant de l'Aeroport de l'antiga colònia britànica, en un moment en el qual les autoritats de Singapur han demanat als seus ciutadans que no s'acostin al territori hongkonguès.

Les autoritats aeroportuàries han afirmat que els vols no es veuran afectats per la protesta, tot i que han aconsellat als passatgers que arriben amb més antelació davant del risc que hi hagi cancel·lacions.

Hong Kong ha viscut en els darrers dos mesos la seua pitjor crisi per les manifestacions massives contra la llei d'extradició al territori continental xinès que va impulsar la cap del Govern hongkonguès, Carrie Lam.

El que va començar com una protesta contra la llei d'extradició, que ja s'ha suspès, s'ha convertit en tota una mobilització a favor d'aconseguir més democràcia a Hong Kong. A més, els manifestants exigeixen la dimissió de Carrie Lam i els turistes xinesos no poden accedir al territori hongkonguès per decisió de les autoritats.

Alguns manifestants, protegits amb cascos i asseguts a la zona d'arribades de l'aeroport, han exhibit pancartes que demanen al Govern que retire la llei d'extradició, que està suspesa però encara registrada al Parlament, i han cridat i cantat lemes com "Hong Kong lliure".

colaboracio