El centre de Bunyol no va informar a Fiscalia de l'accident d'una xiqueta i conselleria investiga on va estar la fallada

Mónica Oltra
GVA
Actualizado 22/11/2017 17:20:24 CET

VALÈNCIA, 22 Nov. (EUROPA PRESS) -

El centre de Bunyol (València) no va informar a la Fiscalia de l'accident que va patir una xiqueta, que es va tallar la femoral amb un cristall, i va estar molt greu, i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives investiga "on va estar la fallada".

Així ho ha posat de manifest este dimecres la vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntada per este incident que s'arreplega en un informe del ministeri públic en el qual també es detallen altres "deficiències" del centre.

"Va haver-hi un accident amb una xiqueta --a la fi de setembre-- i primer es van centrar els esforços a atendre-la i que sobrevisquera perquè va ser un accident bastant greu i així es va aconseguir", ha manifestat Oltra, qui ha agregat que "gràcies" a l'informe de Fiscalia estan esbrinant si les lleres d'informació amb el ministeri públic "van ser els correctes o no".

La vicepresidenta ha explicat que "normalment" és el propi centre el que informa d'estos incidents, però en esta ocasió, ha insistit, "va ser un fet molt angoixant i es van centrar els esforços en la situació sanitària de la xiqueta, que arribara a l'hospital amb vida i la salvaren", ha reiterat.

"Se li va seccionar la femoral --ha afegit-- i això és alguna cosa greu i cal actuar ràpid". "Pot ser que no s'informara en eixe moment a la Fiscalia perquè estava tothom en situació de pànic però es va solucionar bé". Oltra ha agregat: "Si la comunicació no va arribar, això no ho podem arreglar ja. Però sí saber què va passar perquè no passe en el futur".

La vicepresidenta ha afirmat que va informar d'este succés als portaveus dels grups parlamentaris perquè "era un fet greu" i "sempre hi ha hagut voluntat d'informar d'estes qüestions", ha asseverat. "Tots els grups coneixien este succés i si la informació no va arribar a la Fiscalia cal veure què ha passat", ha reiterat.

TRASLLAT A LLÍRIA

Preguntada pel trasllat del centre de Bunyol a Llíria, Oltra ha informat que depèn de quan estiguen acabades les obres, que estan sent dirigides per l'Ajuntament i finançades per la Diputació de València. "En este moment no podem donar una data", ha puntualitzat, al mateix temps que ha agregat que la voluntat de la conselleria és que el trasllat es produïsca "com més prompte millor".

colaboracio