El Centre del Carme reflexiona sobre la ciutat contemporània amb una projecció de videomapping

Videomapping en el CCCC
GVA
Publicado: miércoles, 25 enero 2023 18:43

   VALÈNCIA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

   El Centre del Carme Cultura Contemporània presentarà aquest divendres, 27 de gener, un espectacle de 'videomapping', tècnica visual que consisteix a projectar imatges sobre superfícies reals.

   La trobada, titulada 'Ciutat Glitch', començarà a les 19.00 hores, i presentarà cinc peces audiovisuals creades per estudiants de l'assignatura 'Ciutat i Activisme' del màster d'Arts Visuals i Multimèdia (AVM) de la Universitat Politècnica de València.

   Les peces, realitzades de manera col·lectiva, han sigut concebudes expressament per a reproduir-se sobre el claustre gòtic del Centre del Carme, aprofitant els arcs, pilars, columnes i galeria interior.

   Sota el títol 'Ciutat glitch', les obres indaguen sobre la trama urbana i social de la ciutat contemporània i la relació amb els seus habitants i visitants, veïns i transeünts en la ciutat de València, des d'una perspectiva de la creació artística actual.

   "El passat i el present dialoguen de forma constant en la nostra programació cultural per al Centre del Carme. Els milers de persones que visiten cada any el CCCC, atretes per l'agitació cultural que desenvolupem, descobreixen i gaudixen d'un conjunt arquitectònic que majoritàriament desconeixien. La millor aposta pel patrimoni és mantindre-ho viu, incorporant-ho al present", considera el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

   "L'experiència de 'videomapping', que presentem al costat de l'assignatura 'Ciutat i Activisme' del màster d'Arts Visuals i Multimèdia de la UPV, mostra a través de la tecnologia la creativitat actual fusionant-se amb la bellesa del claustre gòtic", afig en un comunicat.

   El Centre del Carme presenta per quarta vegada aquesta experiència de 'videomapping', que suposa la presentació pública dels coneixements adquirits pels estudiants de l'assignatura, en la qual es treballa amb tecnologies digitals com el vídeo, el 3D, la programació o el so.

   Una iniciativa, subratllen, "que no només posa en valor les capacitats de l'alumnat, sinó que a més mostra l'extraordinari marc arquitectònic i històric del claustre gòtic del Centre del Carme".

   Sota la coordinació d'Emilio Martínez, han participat en la creació de les obres Tatiana Álvarez Fernández, Óscar Bahamonde Suasnavas, Álvaro José Blázquez Berbel, Ferran Buj Julián, Laia-Kanno Caballero Cano, Andrés Castro López, Tania Cortes Becerra, Belén Cortés Rodríguez, Beatriz Domingo Pérez, Marco Filipe Dos Reis Ferreira, Sara García Maestre, Natalia Gay Pintado, Violeta López López, Axel López Morcillo, Andres Vidal Martin Martin, Carme Martínez Ferrís, Christian Xavier Martínez Soto, Matthew Neary Sermini, Luis Miguel Palacio Restrepo, Laura Rodilla García, Juliana Rojas Millán, Juan Sebastián Sanabria Monsalve i Alejandro Vázquez Tomé.

Contador