Publicado 24/09/2021 14:56CET

La CEOH demana reactivar l'oci nocturn al 100% amb barra, pista de ball i mascareta

Archivo - Arxiu- Gel desinfectant en una de les barres d'una discoteca
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 24 set. (EUROPA PRESS) -

   La Coordinadora Empresarial de l'Oci i l'Hoteleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) reclama a la Generalitat la reobertura d'aquests sectors "al cent per cent" a partir del pròxim dilluns 27, quan finalitzen les restriccions vigents, "sense perdre més temps ni dilatar la situació".

   Entre les seues propostes, demana reobrir pubs i discoteques amb l'obligació de mantindre la mascareta mentre s'estiga dempeus o sense consumició, així com recuperar la gestió integral de les barres i les pistes de ball també amb mascareta obligatòria.

   Així ho defèn en un comunicat després de l'anunci del president, Ximo Puig, que les dades epidemiològiques i de vacunació han de permetre avançar de forma decidida. Davant la pròxima convocatòria de la comissió interdepartamental COVID, la Generalitat va demanar a les patronals que traslladaren les seues peticions per a la seua implantació progressiva.

   En concret, la CEOH exigeix recuperar els horaris establits en l'ordre d'horaris per a cada categoria d'establiments públics, a més d'aplicar una nova distància de seguretat d'un metre i recuperar els aforaments que dicta cada llicència .

   En els espectacles musicals vol que el càlcul de l'aforament dels recintes es realitze aplicant el criteri de la distància de seguretat d'un metre, així com que es permeta el ball amb mascareta en la zona assignada.

   El seu objectiu és que aquestes mesures permeten avançar de forma decidida i definitiva cap a la recuperació de la plena normalitat de l'activitat de l'hoteleria, l'oci i els espectacles.

   Per a la coordinadora és necessari "recuperar la normalitat ja" i no dilatar la presa de les decisions fins al 9 d'Octubre --data que va apuntar Puig--, "perllongant un patiment empresarial sense cap tipus de justificació sanitària en aquests moments".

CONTRA L'"AMENAÇA" DEL BOTELLÓ

   Una altra de les seues peticions és activar el debat social amb els agents socials, econòmics i institucionals per a "combatre l'amenaça creixent del botelló, ja que l'administració ha perdut completament el control sobre aquesta situació".

   CEOH també veu necessari i urgent que el Consell recupere la taula de negociació amb aquests sectors, "tal com s'havia compromès per a impulsar l'engegada d'aquestes mesures" de reobertura a partir del dilluns.

colaboracio