El cervell de l'11S afirma que ajudarà les víctimes en les seues demandes contra l'Aràbia Saudita si no l'executen

Publicado 30/7/2019 10:59:29CET
REUTERS/SARA K. SCHWITTEK - Archivo

MADRID, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

El presumpte cervell dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 a Nova York i Washington, Khalid Sheikh Mohammed, ha assegurat aquest dilluns que ajudarà les víctimes en les seues demandes contra el Govern de l'Aràbia Saudita si els Estats Units desisteixen en l'intent que siga condemnat a pena de mort.

Els advocats de Mohammed han assegurat que el detonant principal de la decisió és la naturalesa que resideix en l'acusació contra ell, segons han indicat en una carta que han enviat al Tribunal de Districte de Manhattan, a la qual ha tingut accés la cadena de televisió CNBC.

"Davant l'absència d'una possible sentència de mort seria possible una cooperació molt més àmplia", han asseverat els lletrats, que han matisat que, encara que de moment l'acusat no estaria disposat a atestar contra Riad, això podria canviar si els càrrecs imposats variaren.

El Govern saudita, per la seua banda, ha negat en nombroses ocasions qualsevol tipus de relació amb els atemptats.

Mohammed va ser detingut l'any 2003, però fins el 2012 no es van presentar càrrecs formals contra ell i encara no ha començat el judici. En particular, Jason Wright, un dels advocats que treballava en la defensa del presumpte terrorista, ha assenyalat que, siga quin siga el veredicte, el més probable és que Mohammed no siga posat en llibertat.

colaboracio