Publicado 28/10/2021 13:01CET

La CEV assenyala que les dades verifiquen una progressiva normalització de l'activitat econòmica en termes general

Archivo - Arxiu - Obrer treballant en una casa
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha assenyalat aquest dijous que les dades de l'EPA "verifiquen la progressiva normalització de l'activitat econòmica en termes generals, encara que amb intensitats diferents segons sectors i territoris".

   Així mateix, ha subratllat en un comunicat que les trajectòries "mostren que el dinamisme a la Comunitat és inferior al mostrat en mitjana nacional i que el descens de l'atur es concentra exclusivament en el col·lectiu sense ocupació anterior".

   La desocupació a la Comunitat Valenciana ha baixat en 9.300 persones el tercer trimestre d'enguany i la taxa d'atur ha caigut fins al 16,12%, amb un total de 400.500 aturats, segons es desprèn de les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

   Segons la CEV, durant el tercer trimestre de l'any l'ocupació agregada ha avançat a la Comunitat Valenciana per sota de la mitjana nacional, tant en taxa trimestral com a anual, i el nombre d'aturats ha descendit en menor mesura que en mitjana nacional, en un context en el qual l'avanç del nombre d'actius en l'autonomia "ha sigut molt similar al de la mitjana d'Espanya".

   La patronal destaca que ni l'evolució ni les diferències de l'atur són homogènies, ni per sectors ni per províncies. En aquesta línia, apunta que, en taxa trimestral, la indústria alacantina mostra un gran dinamisme, que contrasta amb la caiguda d'ocupació a la província de Castelló.

   Per contra, en el sector de la construcció, els forts descensos a Alacant i València no han pogut ser compensats amb la major estabilitat mostrada pel sector constructor castellonenc. El macro sector serveis registra una tendència similar, encara que "menys dinàmica" al del conjunt del país, i destaca el major avanç registrat en la província de Castelló.

   No obstant açò, aquest avanç contrasta amb la intensa caiguda del nombre d'ocupats en el sector agrícola castellonenc. A les províncies d'Alacant i València l'ocupació en aquest sector ha sigut intensa i es distancia de l'evolució mostrada en mitjana nacional.

colaboracio