'El Chicle' afirma que inicialment volia desfer-se del cos de Diana "a la ria", però "hi havia gent al moll"

Publicado 12/11/2019 16:14:57CET
Membres de la premsa fan fotos de l'acusat pel presumpte assassinat de Diana Quer, José Enrique Abuín Gey, àlies el Chicle (amb jaqueta texana) moments abans de començar el judici, a Santiago de Compostel·la /Galícia (Espanya), 12 de novembre.
Álvaro Ballesteros - Europa Press

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

José Enrique Abuín, àlies 'El Chicle', ha afirmat aquest dimarts, en la seua primera declaració judicial pel crim de Diana Quer, que la seua idea inicial era desfer-se del cos de la jove tirant-lo "a la ria", però que va decidir no fer-ho perquè "hi havia gent al moll".

A preguntes de Fiscalia, 'El Chicle' ha assegurat que va creure que Diana Quer estava morta quan la "va agafar pel coll" després de trobar-se amb ella quan, suposadament, tornava de robar gasoil, per la qual cosa la va ficar al cotxe amb la intenció de "deixar el cos a la ria".

Per això, ha sostingut, va aturar el vehicle en el qual viatjava quan passava pel pont de Taragoña, des d'on va llançar el telèfon mòbil. "Vaig llançar primer el mòbil, i després vaig veure la gent", ha dit, i després ha sostingut que aleshores va decidir dirigir-se a una nau abandonada de Rianxo que ja coneixia per desfer-se del cos.

"Vaig continuar amb el cos al cotxe i vag tirar per ací, vaig recordar de la nau i la vaig portar", ha dit 'El Chicle', que ha admès que va créixer a la zona d'Asados, on resideixen els seus pares, i que havia estat en altres ocasions a la nau.

NEGA QUE LA VIOLARA

Una vegada allà, va traure el cos "del seient del darrere" del cotxe i li va traure la roba, menys la interior, per si poguera haver-hi "alguna resta del cotxe", ha dit Enrique Abuín, que ha negat que violara o matara allà la víctima.

En la nau abandonada, ha narrat, va subjectar el cadàver de Diana Quer per les aixelles, la va asseure al pou i la hi va introduir. Quan es va adonar que surava, va decidir "agafar dos blocs de la nau" i "un cable" elèctric i va mirar d'arrossegar-la, tot i que "el cos va quedar surant igual". A preguntes de la fiscal, ha negat que tornara posteriorment a llastrar millor el cadàver.

D'altra banda, Enrique Abuín ha assegurat que va ser ell qui va demanar a la seua dona que li donara una coartada per aquella nit i que "diguera que estava" amb ella. "Ella sabia que havia eixit a agafar gasoil i li vaig dir que, com que estaven molt pendents i preguntaven molt sovint, que diguera que ella estava amb mi", ha narrat.

Així mateix, s'ha negat a contestar preguntes sobre l'agressió a Boiro que va desencadenar la seua detenció i per la qual va ser condemnat per agressió sexual i ha dit que no recorda si en altres ocasions va cridar l'atenció d'una jove amb la frase 'Rossa, vine ací'.

'El Chicle' ha assegurat que, en un primer moment, va dir que havia atropellat accidentalment Diana Quer perquè lo van suggerir els agents que el van detenir sota pressió", després d'assegurar-li que "no tornaria a veure" a la seua filla "mai més". "Això de l'atropellament m'ho van dir ells", ha afegit.

colaboracio