Ciclisme.- Chris Froome va superar els nivells de salbutamol en un control antidopatge a la Vuelta a España

Publicado 13/12/2017 12:16:25CET

((Atenció abonats, aquesta notícia corregeix la paraula litre per mil·litre. Disculpen les molèsties)

MADRID, 13 (EUROPA PRESS)

El ciclista britànic Chris Froome (Team Sky), quatre vegades guanyador del Tour de França, va donar un resultat analític advers per salbutamol en un control antidopatge durant la passada edició de la Vuelta a Espanya, ronda que va conquerir, segons va informar aquest dimecres la Unió Ciclista Internacional (UCI), encara que el corredor ja ha advertit que va poder ser a causa que va patir més asma durant la cursa i li van aconsellar elevar la dosi normal, encara que sempre dins dels límits permesos.

"LA UCI confirma que el ciclista britànic Chris Froome va ser notificat d'un Resultat Analític Advers per excés de 1000 nanograms/mil·litre de salbutamol en una mostra recollida el 7 de setembre del 2017 durant la Vuelta a Espanya. El corredor en va ser notificat el 20 de setembre", va assegurar la UCI en un comunicat.

El Team Sky va confirmar haver estat informat per la UCI i que la quantitat de salbutamol era de 2.000 nanograms/mil·litre. "Cap dels altres 20 controls d'orina que es van fer a Chris requereixen cap explicació més", va advertir l'equip. "La notificació d'aquest fet no significa que cap regla s'haja infringit", va incidir, i va remarcar que hi ha "considerables proves per demostrar les impredictibles maneres" en les quals aquesta substància pot ser eliminada o metabolitzada.

La UCI també va subratllar que la mostra 'B' al ciclista del Team Sky va confirmar els resultats de la 'A' i que per això "s'ha obert un procediment en línia" amb les seues Regles Antidopatge.

En aquest sentit, la UCI recorda que l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) indica que la presència a l'orina de salbutamol per sobre dels 1.000 nanograms/litre s'entén que no és per "ús terapèutic", com podria ser el cas de Froome, que pateix d'asma, i que "serà considerat un Resultat Analític Advers tret que l'esportista prove, a través d'un estudi controlat farmacocinètic, que va ser la conseqüència a causa de l'ús d'una dosi terapèutica (per inhalació) fins a la dosi màxima indicada".

El Sky ha confirmat també la notícia en la seua pàgina web i el mateix ciclista britànic ha recalcat que és "ben conegut" que pateix d'asma i que coneix "exactament com són les regles". "Faig servir un inhalador, sempre dins dels límits permesos, i sé que sóc controlat cada dia que duc el mallot vermell de líder", ha apuntat.

colaboracio