Publicado 19/01/2022 18:29

Cinc educadores mediambientals recorreran l'Horta Sud per a elaborar campanyes de conscienciació

La Mancomunitat de l'Horta Sud crea un equip d'educadores mediambientals que recorreran la comarca amb campanyes de conscienciació
MANCOMUNITAT DE L'HORTA SUD

   VALÈNCIA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Mancomunitat de l'Horta Sud (València) ha creat un equip d'educadores mediambientals, format per cinc dones, que elaborarà un pla d'acció anual per a realitzar campanyes de conscienciació mediambiental que recorreran els vint municipis de la comarca.

   En concret, l'equip d'educadores mediambientals treballarà campanyes informatives relacionades amb la gestió de residus, avança la mancomunitat.

   A més, s'ocuparà de traslladar a la ciutadania informació sobre l'ús eficient i responsable de l'energia i de l'aigua en les llars, les energies renovables, la mobilitat sostenible i l'alimentació de temporada i de proximitat.

   La contractació per a un any de les cinc educadores mediambientals s'ha sufragat des de l'àrea de Medi ambient de la Diputació de València.

   Paral·lelament, la corporació provincial s'encarregarà de la formació dels equips i de posar a la disposició de la Mancomunitat una guia de recursos elaborada per les associacions de referència en educació ambiental AVEADS i AVEDAM, que facilitaran el treball de l'equip.

   En aquests primers dies de treball, les educadores mediambientals treballen en el contacte amb els ajuntaments de l'Horta Sud per a detectar necessitats i propostes amb la finalitat d'elaborar un pla anual de campanyes.

   Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, la creació d'aquest equip és una "gran notícia per a la comarca", ja que ajudarà els municipis en "la difícil però importantíssima" tasca de conscienciació ciutadana en matèria mediambiental.