Publicado 26/01/2022 18:10

El circuit Sonora conclou a Alcoi amb 'Trobadorets' el diumenge i arranca a Castelló

El circuit Sonora conclou a Alcoi amb 'Trobadorets' el diumenge 30 i arranca a Castelló
IVC- GENERALITAT VALENCIANA

   ALACANT, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

   El circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura de la Generalitat a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), 'Sonora', conclou aquest cap de setmana els concerts a Alcoi (Alacant) i es traslladarà a Castelló de la Plana per a realitzar durant el mes de febrer totes les propostes de 'jazz' del circuit.

   Així, la proposta de música familiar de Trobadorets serà l'encarregada de posar fi a la sèrie de concerts que han tingut lloc durant el mes de gener en el Teatre Calderón i serà el diumenge 30 a les 18.00 hores.

   En els seus 10 anys d'història, Trobadorets han donat quasi 500 concerts al llarg de tota la Comunitat Valenciana i s'han convertit en un dels referents de la música familiar en el nostre territori.

   El seu cinqué treball discogràfic, finalista als Premis Carles Santos 2020, 'Paco, com ens fas xalar', és un disc homenatge a Paco Muñoz en el qual revisen i reversionen la seua obra infantil en valencià per a crear un espectacle variat, molt nostre i, sobretot, divertidíssim.

   Mentre, Tarquim engega el dissabte 29 a les 19.30 hores la programació de Sonora Jazz en l'Auditori de Castelló, que s'allargarà durant tot el mes de febrer amb un total de cinc concerts.

   Tarquim és un projecte musical dedicat a la creació de noves cançons a partir de l'estudi de tradicions musicals folklòriques i populars liderat pel saxofonista, flautista, compositor i productor Pau Vidal.

   Enguany presenta 'A Cuba', on l'objecte d'estudi són gèneres com la descàrrega, el danzón, el cha-cha-cha, el guaguancó, la columbia i el bolero. Tarquim compta amb un directe exquisit amb músics guanyadors de Grammy Latin i la seua proposta va ser finalista als Premis Carles Santos 2020.

    Després de passar per Castelló de la Plana amb les propostes de 'jazz' al febrer, el circuit 'Sonora' es traslladarà a Alacant durant el mes de març per a fer l'última parada d'aquesta edició.