Ciutadans demana explicacions a Sánchez per no informar fa una setmana del sobre amb material pirotècnic

La presidenta de Ciudadanos, Inés Arrimadas, intervé durant una sessió plenària en el Congrés dels Diputats, a 1 de desembre de 2022, a Madrid (Espanya).
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 18:44

   MADRID, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Ciutadans ha qüestionat aquest dijous a l'equip del president, Pedro Sánchez, per no informar abans del sobre amb material pirotècnic enviat a la Moncloa i ha demanat més detalls del succés i del contingut del paquet.

   Per a açò, ha registrat una pregunta en el Congrés en la qual critica que, malgrat que Sánchez va rebre el sobre el 24 de novembre, s'ha comunicat públicament durant aquesta jornada, després que el dimecres detonara un sobre amb artefactes explosius en l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid i quan s'ha conegut que el Ministeri de Defensa i la Base Aèria de Torrejón de Ardoz han rebut enviaments similars.

   Per a la formació 'taronja' "crida l'atenció" que l'equip del president no haja fet pública aquesta informació fins ara, per la qual cosa, en la seua bateria de preguntes, ha demanat detalls. En aquesta línia, Ciutadans s'interessa pels protocols de seguretat que es van seguir a l'hora d'abordar la recepció del sobre i quina disposició s'ha fet d'aquests artefactes una vegada han sigut manejats pels especialistes.

   Així mateix, i atés que la seguretat de la Moncloa en matèria d'artefactes explosius està encomanada als TEDAX de la Guàrdia Civil, el partit d'Inés Arrimadas pregunta pel registre procedimental del succés que es va dur a terme. També s'interessa per si es va informar a altres cossos de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a augmentar el nivell de vigilància, la via en cas afirmatiu i el motiu en cas negatiu, i per si es van activar protocols de seguretat en altres ubicacions després del succés.