Ciutadans i el partit de Macron preparen una plataforma per a anar plegats en les eleccions europees de 2019

José Manuel Villegas en el Congrés dels Diputats
CONGRESO DE LOS DIPUTADOS
Publicado 25/6/2018 15:21:49CET

MADRID, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

Ciutadans i La República en marxa, el partit del president de França, Emmanuel Macron, estan treballant en la configuració d'una plataforma de diferents partits que concorrerien junts a les eleccions europees de 2019, segons ha informat aquest dilluns el delegat general de la formació francesa, Christophe Castaner.

Després de reunir-se a Madrid amb el president i el secretari general de Cs, Albert Rivera i José Manuel Villegas, respectivament, Castaner ha dit en roda de premsa que a Ciutadans i a la seua formació els uneix la voluntat de "canviar Europa en profunditat" i de no fer-ho recolzant-se en un o un altre partit que en un moment donat puga ser majoritari o no.

El delegat general de la República en marxa ha indicat que en els pròxims mesos treballaran amb la finalitat de proposar una "plataforma de convergència comuna" que es constituiria de manera "prèvia" als comicis al Parlamento Europeu.

Segons ha explicat, eixa plataforma aniria "més enllà d'un moviment polític concret" i buscaria "atraure tots els socis necessaris" entorn de la idea de reformar Europa i "unir a tots els progressistes europeus independentment del seu origen polític i recorregut". D'eixa forma, tractaria de fer front als "populismes".

Villegas, per la seua banda, ha manifestat que aspiren a "construir un projecte comú" i que l'important ara és parlar del projecte i els valors i idees comunes sobre Europa. A més, ha destacat que Cs i La República en marxa són "socis preferents" i tenen "una relació fluïda".

colaboracio