Publicado 28/09/2022 18:53

Clara Sanchis porta al Talia 'Una habitación propia', un treball d'orfebreria" sobre l'obra de Virginia Woolf

Clara Sanchis en 'Una habitación propia'
TEATRE TALIA

   VALÈNCIA, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El Teatre Talia de València posa en escena, des d'aquest dimecres i fins al pròxim 2 d'octubre, 'Una habitación propia', la trobada amb el públic del segle XXI de Virginia Woolf a través de la interpretació de Clara Sanchis.

   L'obra, convertit en un clàssic de l'escena, cinc anys després de la seua estrena, és "un treball d'orfebreria" que posa en relleu la "genialitat", la "passió" i l'"hedonisme" de l'escriptora.

   Així ho ha asseverat Sanchis, en la roda de premsa de presentació de l'espectacle. Tant la pròpia actriu com la responsable de la versió per a l'escena i direcció, María Ruiz, s'han "llevat del mig" per a no solapar a Virginia Woolf.

   "La dramatúrgia és molt pura, María ha fet el treball mes díficil: ella s'ha llevat del mig en favor de Virginia Woolf i jo he procurat fer el mateix des de la interpretació i crec que que eixa és part de la clau de l'èxit. Deixem clar que el que tenim entre mans és molt poderós. Totes i cadascuna de les paraules del text són de Virgínia, la qual cosa ha fet María és, amb enorme mestratge, un treball d'orfebreria", ha relatat Sanchis.

   Virginia Woolf escriu 'Una habitación propia' quan està succeint la major revolució social de tots els temps: la igualtat d'hòmens i dones davant la llei. Només fa nou anys que se li ha concedit el vot a la dona. Tan famós com a polèmic, quasi un segle més tard, el llibre de la genial autora és, alhora, un mite del feminisme i una joia de la literatura universal.