Publicado 06/10/2022 10:50

Cocemfe CV amplia l'oferta dels seus tallers d'educació afectiu-sexual davant la demanda rebuda

Classes de Rodasex
COCEMFE CV

   VALÈNCIA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana, Cocemfe CV, ha decidit ampliar l'oferta dels seus tallers d'educació afectiu-sexual, Rodasex, a centres i a persones amb tot tipus de discapacitat davant la demanda rebuda, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

   Així, ha detallat que fins al moment 29 persones han participat en els primers tallers d'aquest programa que es durà a terme fins al mes de desembre entre les seues associacions federades i altres entitats d'especial interés.

   Alcer Turia i l'associació Ahnar han acollit dos activitats que pretenen facilitar l'accés a l'educació sexual al major nombre possible de persones amb discapacitat, a causa de la demanda rebuda per l'entitat any rere any.

   Cocemfe CV ha ampliat aquesta oferta de tallers més enllà de les seues associacions membre, com és el cas d'Ahnar, o de la discapacitat física i orgànica, com en el cas del Centre Ocupacional Tomás de Osma III de Alcer Turia.

   L'activitat realitzada en aquest últim és un cicle de dos sessions. La primera va comptar amb la participació de 19 persones amb discapacitat intel·lectual interessades a ampliar els seus coneixements en aquesta matèria.

   Amb una psicòloga especialitzada, el taller va abordar en primer lloc el concepte de sexualitat per a deslligar-ho de la genitalitat i ampliar-ho a un major ventall afectiu-sexual, ha explicat la confederació.

   Així, amb el suport de material audiovisual, l'audiència va poder "reconéixer els mites que existeixen entorn de les persones amb discapacitat", així com que "com qualsevol altra persona, també poden tindre interés i necessitats sexuals". Igualment, es va parlar dels gustos i orientacions sexuals i els participants van poder compartir els seus dubtes i experiència.

   A més, van obtindre informació sobre la violència de gènere, els tipus de violència que existixen i la identificació de situacions hostils amb l'objectiu d'oferir ferramentes i coneixements per a la detecció de possibles casos de violència de gènere, un altre dels objectius que persegueix RodaSex, ha detallat Cocemfe.

   Aquesta xarrada es complementarà en pròximes jornades amb una segona sessió en la qual es donaran a conéixer els joguets eròtics i es tractaran d'aclarir qüestions en relació amb l'autoconeixement, la utilització de preservatius o la necessitat de marcar límits, entre altres temes.

   Cocemfe CV va iniciar aquests tallers en Ahnar (Associació L'Horta Nord per a la rehabilitació de les addiccions), amb la participació de deu persones. En aquesta ocasió, la sessió es va adaptar a les necessitats de les persones assistents en relació a la salut mental i la sexualitat.

   Aquest és la 22 edició de Rodasex, el programa dirigit a associacions i centres d'atenció que busca "oferir coneixements i ferramentes a les persones amb discapacitat perquè tinguen una vida sexual i afectiva digna i trencar amb els mites i estereotips que recauen sobre aquest col·lectiu".

   Les activitats previstes en aquesta iniciativa, que es podran sol·licitar fins a novembre, són gratuïtes per a les associacions i poden realitzar-se diferents tipus de tallers, cicles i xarrades, tots ells presencials, per a presentar els continguts. Per a sol·licitar el programa, les entitats interessades poden dirigir-se a l'apartat sobre Educació Sexual de la web de Cocemfe CV.

   Rodasex es duu a terme a través de la convocatòria de subvencions per a programes de foment de l'autonomia de les persones amb discapacitat de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha assenyalat la confederació.