Publicado 30/11/2021 16:04CET

El COEV alerta que la Comunitat Valenciana torna a ser la regió amb més personal sanitari contagiat de covid

Archivo - Arxiu- Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19
GVA - Archivo

   VALÈNCIA, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

   El Col·legi d'Infermeria de València ha alertat aquest dimarts que la Comunitat Valenciana torna a ser la regió amb més personal sanitari contagiat de Covid-19 i ha apuntat que són 15.495 els sanitaris que han contret el virus des de l'11 de maig fins al passat 25 de novembre, segons l'última estadística publicada pel Ministeri de Sanitat.

   Durant els últims 14 dies s'han produït entre les plantilles d'hospitals i centres de salut de la Comunitat Valenciana un total de 350 casos, una xifra a la qual només s'acosta Catalunya amb 248, o Navarra amb 199, assenyala l'entitat col·legial en un comunicat.

   El COEV ha "pregat" a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, que s'"extremen" les mesures de prevenció contra els contagis per la Covid-19 en els àmbits clínics i ha recordat que, el recompte anterior d'agost, es van comptabilitzar 14.313 sanitaris amb coronavirus a les províncies de València, Alacant i Castelló.

   Per al Col·legi d'Infermeria de València, el nombre de 15.495 sanitaris contagiats resulta "desorbitat", tenint en compte que hi ha altres comunitats autònomes amb més població que han presentat menys casos: Catalunya, 15.440; Andalusia, 13.006 i Castella i Lleó, 9.824.

   Per al COEV, "crida poderosament l'atenció que la Comunitat de Madrid, amb un important volum d'habitants, haja registrat 8.677 sanitaris contagiats, considerablement menys que la regió valenciana".

   Segons l'entitat, "les dades més preocupants s'han registrat les últimes dues setmanes. Durant els últims 14 dies s'han produït entre les plantilles d'hospitals i centres de salut de la Comunitat un total de 350 casos, una xifra a la qual només s'acosta Catalunya amb 248, o Navarra amb 199". Quant a l'última setmana, la Comunitat Valenciana suma 199 positius i només Catalunya, amb 119, o Navarra, amb 111, s'acosten a la regió valenciana.

   El COEV ha sol·licitat a l'administració sanitària majors controls per a evitar la transmissió del virus tant en els hospitals com en els centres de salut i recomana als professionals que extremen "al màxim" les mesures d'higiene de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic i l'ús de mascaretes.

   També es demana la cancel·lació de tots els esdeveniments, congressos i jornades en els quals participen els professionals sanitaris i puguen constituir un risc evident de contagi.

colaboracio