Publicado 05/03/2021 18:32CET

El Col·legi Major Galileu Galilei accepta una multa de 25.000€ per les festes relacionades amb un brot de Covid

Archivo - Arxiu - Residents del Galileu Galilei (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

((Aquesta notícia amplia l'anterior sobre el mateix tema per una precisió de la font informant))

VALÈNCIA, 5 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat Valenciana ha donat per conclòs el procediment sancionador contra el Col·legi Major Galileu Galileu de València
--on el passat mes de setembre es va celebrar una festa eivissenca i es va originar un brot de Covid de més de 160 persones-- després de pagar l'empresa responsable la multa. La sanció acceptada va ser de 25.000 euros i, per haver reconegut la responsabilitat, l'import abonat finalment és el 60 per cent del total, al voltant de 15.000 euros.

El secretari autonòmic de Seguretat, José María Ángel, ha firmat aquest divendres la resolució del procediment al col·legi major "per no respectar les mesures de prevenció i higièniques dictades per l'administració per a fer front a la pandèmia provocada per la Covid-19 i permetre la celebració d'una festa eivissenca en el terrat de l'edifici el passat 26 de setembre, així com per la falta de control per a la celebració d'altres dos festes en sengles habitacions en l'edifici en la matinada del 27 de setembre".

En la resolució, segons ha informat la Conselleria de Justícia, es determina que la multa es correspon amb dos infraccions. La primera és una infracció administrativa tipificada com a greu en l'article 6.7 per incompliment de mesures higiene i prevenció quan supose risc de contagi o afecte més de 15 persones del Decret Llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la Covid-19

La segona es considera una infracció administrativa tipificada com a greu en l'article 6.2 d'Organització o participació en reunions, festes o qualsevol altre tipus d'acte equivalent, privat o públic, en espais privats o públics, que impliquen una aglomeració o agrupació de persones quan es constate per l'autoritat inspectora que impedeixen o dificulten l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció i del manteniment de la distància de seguretat interpersonal dins dels establiments.

L'import de la sanció que es va proposar a la vista de la infracció comesa i de les circumstàncies derivades d'aquest procediment ha sigut de 25.000 euros, 5.000 d'ells segons l'establit en l'article 6 del decret Llei 11/2020, de 24 de juliol per incompliment de l'article 6.7; i els 20.000 restants segons l'establit en l'article 6 del Decret Llei 11/2020. de 24 de juliol per incompliment de l'article 6.2, detallen les mateixes fonts.

ABONAMENT VOLUNTARI DE LA SANCIÓ

Durant el procés ja es va donar trasllat de la proposta de sanció a la mercantil gestora del Col·legi Major, que "va reconéixer la seua responsabilitat i va procedir a l'abonament voluntari de la sanció".

Una vegada que s'ha acreditat el pagament de la sanció aquest divendres --amb la corresponent reducció del 40% per l'acceptació-- es declara conclòs el procediment sancionador, precisen des de la Conselleria.

colaboracio