Publicado 13/05/2022 19:06

Comença en Kíiv el juí contra el primer soldat rus acusat de crims de guerra a Ucraïna

Archivo - Arxiu - Un soldat ucraïnés examina l'interior d'un tanc de l'Exèrcit rus.
Daniel Carde / Zuma Press / ContactoPhoto

   MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

   Aquest divendres ha donat començament a Kíev el primer juí contra el comandant de l'Exèrcit rus Vadim Shishimarin, al que s'acusa d'haver violat les lleis de la guerra segons el Codi Penal ucraïnés en matar a un civil la regió de Sumy (nord-est).

   Segons la investigació de la Fiscalia ucraïnesa, l'acusat en la seua fugida de les Forces Armades d'eixe país va disparar amb altres tres militars russos contra un vehicle civil, que posteriorment van confiscar i amb el qual van arribar fins al poble de Chupajivka, no sense abans disparar contra un home desarmat.

   "En el camí van veure a un resident desarmat del poble caminant amb bicicleta per la vora de la carretera i parlant per telèfon. L'acusat va disparar diversos tirs a través de la finestra oberta de l'automòbil amb un rifle Kalashnikov al capdavant de la víctima de 62 anys", ha relatat la Fiscalia.

   La mort d'aquest home va ser instantània i "a només unes desenes de metres de la seua pròpia casa". Per açò el militar rus romandrà sota custòdia durant el juí, la segona audiència del qual tindrà lloc el pròxim 18 de maig.

Contador