La Comissió Electoral britànica obri una investigació sobre les despeses de la campanya a favor del Brexit

Papereta votació Brexit
Europa Press
Actualizado 21/11/2017 11:08:41 CET

MADRID, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Electoral del Regne Unit ha obert este dilluns una investigació sobre les despeses dutes a terme per la campanya 'Vote Leave' a favor de l'eixida del país de la Unió Europea de cara al referèndum que va tenir lloc el 23 de juny del 2016 al país.

L'organisme mirarà de destriar si la campanya pro-Brexit, que va estar dirigida pel ministre d'Afers Exteriors, Boris Johnson, i el ministre de Medi Ambient, Michael Gove, va excedir el límit legal de despeses fixat en 7 milions de lliures (8 milions d'euros), segons ha informat el diari local 'The Guardian'.

Així mateix, investigarà un estudiant que va formar part de la campanya i que va rebre unes 625.000 lliures (532.000 euros) de la campanya. La comissió ha asseverat que compta ara amb informació que aporta "indicis raonables per sospitar que va poder-se incórrer en algun tipus d'irregularitat".

Darren Grimes, que va fundar 'BeLeave', la branca de la campanya a favor del Brexit adreçada als joves, serà investigat de manera separada per una sèrie de donacions dutes a terme des de la campanya.

Segons les dades de la Comissió Electoral, 'Vote Leave' hauria donat diners a Grimes mitjançant quatre transaccions durant huit dies en el marc de la campanya. Esta quantia hauria acabat en mans de l'empresa especialitzada en dades AggregateIQ.

'Vote Leave' també hauria pagat sumes significatives a la companyia, la seu central de la qual es troba a Victoria, a la província canadenca de la Colúmbia Britànica. La campanya a favor del Brexit hauria gastat un 40 per cent dels 8 milions d'euros a pagar els serveis d'anàlisi de dades de l'empresa canadenca.

La Comissió Electoral investiga, a més, si ambdues campanyes es trobaven completament separades i si comptaven amb una organització i estratègia individual.

colaboracio