Publicado 15/06/2021 18:47CET

La Comissió de Salut Pública aprova nous grups de vacunació però no tracta les mascaretes en exteriors

Archivo - Arxive - Una persona corre en solitari i amb mascarilla un dia després de l'entrada en vigor de la normativa que obliga els esportistes a fer esport a l'aire lliure amb mascarilla i sense companyia a Galícia, a la Corunya, Galícia, (Espanya), a
M. Dylan - Europa Press - Archivo

   MADRID, 15 juny (EUROPA PRESS) -

   La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri, ha aprovat aquesta vesprada la vacunació de nous grups de vacunació contra la COVID-19. En concret, el grup 11 estarà format per persones d'entre 30 i 39 anys, el 12 entre 20 i 29 anys i el 13 entre 12 i 19 anys.

   No obstant açò, i a pesar de les informacions que apuntaven que se n'anava a abordar la possible eliminació de l'obligatorietat de mascaretes en exteriors, Sanitat i CCAA no han abordat aquest assumpte durant la reunió. "No s'ha tractat. No hi ha data", han precisat fonts ministerials a Europa Press.

   D'altra banda, Sanitat ha informat que, tenint en compte la major disponibilitat de vacunes en aquestes pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i l'entrada en el període estival, i per qüestions organitzatives i de factibilitat, "es podrà anar solapant la captació de diferents grups, mantenint l'ordre d'edat descendent". En qualsevol cas, ressalten que "és fonamental insistir en la captació de les persones de 40 i més anys que no s'han vacunat encara".

   En la Comissió de Salut Pública també s'ha informat del treball que s'està realitzant per a actualitzar l''Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19', document que es portarà a votació en la pròxima reunió.

   Un altre dels temes dels quals s'ha tractat en la Comissió de Salut Pública és de la necessitat de prioritzar la vacunació d'adolescents a partir de 12 anys que pertanguen als grups 1, 4 i 7 (grans dependents i condicions de molt alt risc), després de l'aprovació de la vacunació per a aquest grup d'edat el passat 31 de maig.

colaboracio