Publicado 25/01/2019 11:40CET

El Comité d'empresa de l'EMT València expressa "afartament per les amenaces" del gerent per a "acoquinar" el col·lectiu

Flota d'autobusos de l'EMT
EMT VALNCIA - Archivo

Adverteix que si no s'aplica la pujada salarial publicada en el conveni "no quedar més opció" que reclamar davant el jutjat

VALNCIA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Comité d'empresa de l'EMT ha manifestat aquest divendres el seu "afartament per les amenaces, coaccions i intents d'acoquinar aquest collectiu" del director gerent de l'empresa, Josep Enric García, després que aquest enviara una carta en la qual acusava UGT i CCOO de "joc brut" perqu els treballadors votaren que no al preacord de conveni aconseguit entre la direcció i els sindicats, la qual cosa va motivar l'inici de la vaga aquest dijous. En la missiva, el gerent advertia que aquest "no" significa que "els treballadors no cobraran la pujada salarial", entre altres coses, que "no són positives per a la plantilla".

Sobre aquest tema, el president del comité d'empresa de l'EMT de Valncia, Adolfo Cruz, ha volgut deixar clar en un comunicat que "cada treballador va votar i va donar la seua opinió lliurement i el resultat va ser que el preacord no és suficient per als treballadors", fonamentalment pel que fa a les prejubilacions i jubilacions parcials.

A més, Cruz adverteix que "si no es compleix" la pujada salarial que ja est publicada en el conveni i amb taules acceptades i firmades --disposició final primera del conveni vigent--, "no quedar més opció que reclamar davant el jutjat els diferents interessos de demora".

El president del comité d'empresa ha insistit que la votació en la qual els treballadors van rebutjar el preacord al que van arribar sindicats i la gerncia de l'empresa, "cada treballador va votar i va donar la seua opinió lliurement independentment del sindicat al que s'est afiliat". "A no suposa una manipulació ni un engany a la plantilla per a aconseguir un benefici electoral, sinó una defensa dels nostres interessos com a treballadors que no apareixen reflectits en aquest acord", ha puntualitzat.

Així mateix, ha assegurat que no estan demanant a l'empresa "gens illegal, ni estan enganyant als treballadors dient que es poden fer les jornades acumulades i "que des del 2001 fins ara han sigut legals; a dit per un Laude al que es va sotmetre la direcció d'empresa també i que és d'obligat compliment, una cosa que no s'est fent", ha lamentat. Cruz tampoc entén "que es recolzen en l'Agncia Valenciana Antifrau, rgan polític sense transcendncia jurídica que va emetre un informe no vinculant, que es va fer solament comptat amb l'opinió de l'empresa", ha agregat.

Respecte als companys i companyes majors de 60 anys, el pressent del comité d'empresa ha advertit que "el treball de conductor d'EMT és penós i té un índex alt d'incapacitats, fins i tot més que en altres professions a edat primerenca o pocs anys després de la jubilació, per la qual cosa és necessria propiciar una segona activitat per als majors de 60 anys, fórmula que ja es contempla per exemple per a la Policia Local i bombers de Valncia", ha apuntat.

Cruz ha lamentat que des de la gerncia s'amenace amb les conseqüncies negatives que patirem si continuen endavant les parades". Segons ha dit, "s'han de respectar les decisions democrtiques preses pel collectiu de treballadors i treballadores. Nosaltres hem parlat en les urnes i hem dit que aquest preacord és insuficient, per la qual cosa no entenem les manifestacions del gerent, que es dirigeixen més cap a la imposició que al dileg", ha criticat.

Des del Comité d'empresa "sempre hem treballat perqu es milloren les condicions laborals dels treballadors i treballadores, així com el servici prestat per EMT, i així ho continuarem fent, contribuint a ser una empresa al servici de la ciutadania", ha concls.

PRXIMES PARADES PARCIALS

Amb 551 vots a favor, 447 en contra, 13 en blanc i 4 vots, els treballadors de l'EMT van decidir dimecres passat de matinada anar a la vaga. Les parades parcials van comenar aquest dijous entre les 7.00 i les 9.00 hores i les 17.00 i les 19.00 hores, de 19.30 a 21.30 i de 4.00 a 6.00 hores, i que es repetiran el prxim 29 de gener.

Per la seua banda, els dies 4, 12, 20 i 27 de febrer les parades seran de 8.00 a 10.00, de 16.00 a 18.00; de 19.30 a 21.30 hores i de 22.00 a 24.00 hores.

colaboracio