Compromís creu que PSOE i PP traeixen als valencians en excloure el dret civil de la reforma constitucional

La síndica de Compromís a Les Corts, Papi Robles, intervé durant una sessió de control
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: miércoles, 25 enero 2023 18:15

   VALÈNCIA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

   La síndica de Compromís a Les Corts, Papi Robles, veu com una "traïció al poble valencià" la reforma constitucional pactada aquest dimecres per PSOE i PP que deixa fora la modificació que possibilitaria que els valencians puguen aplicar el seu dret civil propi.

   Així valora que el Govern i el PP hagen acordat donar una oportunitat a la reforma de la Constitució "cenyida" a l'article 49, limitada a l'eliminació de terme 'disminuït' i al blindatge de les polítiques en matèria de discapacitat, però sense admetre altres canvis com la recuperació del Dret Civil Valencià.

   "Tant els socialistes com els 'populars' han donat l'esquena al reconeixement del Dret Civil Valencià, un dret reconegut en el nostre Estatut d'Autonomia que tant uns com uns altres van votar a favor", assevera en declaracions remeses als mitjans.

   Per a Compromís, que governa en la Generalitat al costat de PSPV i Unides Podem, no és de rebut que tot allò que PSOE i PP han pactat i recolzat en la Comunitat Valenciana respecte a la necessitat d'una reforma constitucional que respecte el dret civil propi "es quede en res a l'hora de la veritat".

   "És molt greu, els dos partits majoritaris han donat l'esquena al fet que se'ns permeta actualitzar les nostres normes de dret civil segons la nostra idiosincràsia, segons el que som els valencians i valencianes", lamenta.

Contador