Publicado 25/01/2022 18:35

Compromís replica a Calviño que no és necessari un acord amb el PP per al nou sistema de finançament autonòmic

El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, intervé en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats, a 28 de desembre de 2021, a Madrid, (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press

   MADRID, 25 gen. (EUROPA PRESS) -

   El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha replicat a la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, que no és necessari un acord amb el PP per a reformar el finançament autonòmic.

   Així ho ha assenyalat en roda de premsa en la Cambra baixa per a referir-se a les paraules de Calviño ahir, qui va assegurar que és "necessari" un pacte amb el PP per a remodelar el model de finançament perquè han de negociar amb comunitats autònomes, algunes governades per la formació que lidera Pablo Casado.

   El representant de Compromís, que ha admès que no li van agradar aquestes paraules, ha puntualitzat a la vicepresidenta que es pot traure avant un nou sistema de finançament sense el PP, com va ocórrer amb el sistema vigent aprovat en l'etapa de José Luis Rodríguez Zapatero, sobre el qual el PP es va mostrar en contra.

   I és que després "no va passar absolutament gens" perquè posteriorment va governar el PP i no va tocar el sistema de finançament autonòmic durant el seu mandat.

   Per tant, ha instat l'Executiu, i en concret al Ministeri d'Hisenda, al fet que se cenyisca a l'acordat amb ells i avalue les al·legacions que remeten les autonomies sobre els criteris sobre el futur model.

colaboracio