Publicado 13/04/2021 11:54CET

Compromís repta als 2.500 jutges que es queixen a Brussel·les: "Que dimitisca el CGPJ i veuran com ho renovem"

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, intervé en una roda de premsa anterior a una Junta de Portaveus en el Congrés dels Diputats, a Madrid (Espanya), a 9 de març de 2021.
EUROPA PRESS/M.FERNÁNDEZ. POOL - Europa Press

   MADRID, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

   El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha replicat aquest dimarts a la denúncia de tres associacions judicials davant Brussel·les per l'última reforma que impedeix al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) fer nomenaments mentre està en funcions, convidant als membres d'aquest òrgan a dimitir per a forçar la seua renovació. "Més dimissions i menys queixes", ha postil·lat.

   En una roda de premsa en la cambra baixa, Baldoví ha recalcat que ell va recolzar la reforma impulsada per PSOE i Unides Podem que ha provocat la carta remesa per 2.500 jutges a les autoritats europees per considerar que existeix una "situació de risc clar de violació greu de l'Estat de dret a Espanya".

   "En lloc de queixar-se tant, haurien de facilitar la renovació del CGPJ", ha subratllat Baldoví, després de recordar que els membres del CGPJ porten ja més de dos anys en funcions.

   "El legítim, quan un ha acabat el seu mandat i ha vist com el partit impedeix sistemàticament la renovació --ha dit, en referència al PP-- el lògic és que dimitisquen i veuran que prompte fem la renovació".

colaboracio