Publicado 08/04/2021 14:14CET

La Comunitat amplia a sis els consumidors en terrasses i a dos els nuclis en espais privats

Taula interdepartamental COVID de la Generalitat
GVA

   Alçarà el tancament perimetral al maig si finalment decau l'estat d'alarma

   VALÈNCIA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha acordat mantindre la majoria de restriccions vigents a la Comunitat Valenciana per a estabilitzar la bona situació epidemiològica a l'espera de conéixer els efectes de Setmana Santa, amb tres excepcions.

   A partir del dilluns 12 s'amplien de quatre a sis el nombre de persones permeses per a reunions en espais públics, com a taules de terrasses o esport en el carrer, i d'un a dos els nuclis familiars en l'àmbit privat. També es flexibilitzaran les condicions per a visitar les residències de majors immunitzades.

   Així ho han anunciat el 'president', Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després de la taula interdepartamental COVID. Les noves mesures estaran en vigor durant dos setmanes a la Comunitat, que segueix amb la incidència acumulada més baixa d'Espanya i Europa.

   "La resta segueix igual perquè és el que aconsella el sentit comú. Confiem en la ciutadania i seguim amb la màxima cautela", ha justificat Puig després d'agrair el sacrifici dels valencians i el treball admirable dels sanitaris per a "tindre per fi una situació de control de la pandèmia com al principi de l'estiu".

   El nou paquet de mesures estarà en vigor fins al diumenge 25 d'abril, amb la previsió que la pròxima taula interdepartamental es reunisca el dijous 22 i la Conselleria de Sanitat mantinga prèviament reunions amb els sectors afectats.

   Si les dades actuals es consoliden, Puig ha promès avançar en la flexibilització de les restriccions, que "no duraran ni un dia més del necessari". El 4 de maig tindrà lloc l'última taula interdepartamental, quan la Comunitat alçarà el tancament perimetral si finalment decau l'estat d'alarma el 9 de maig com va anunciar Pedro Sánchez

(((HI HAURÀ AMPLIACIÓ)))

Contador
colaboracio