Publicado 03/03/2021 12:25CET

La Comunitat Valenciana obté 468 milions de fons europeus per a projectes d'R+D+i del programa H2020

CASTELLÓ, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha destinat en el període 2014-2020 a la Comunitat Valenciana un total de 468 milions d'euros --a data d'octubre del 2020-- per al desenvolupament de projectes disruptius d'R+D+i en el marc del programa Horitzó 2020. Amb aquesta xifra, és la quarta autonomia en la captació d'aquests recursos.

Gràcies a aquests ingressos, els quals procedeixen de projectes europeus competitius, la Comunitat Valenciana compleix "el cent per cent de l'objectiu marcat amb la Comissió Europea quan va començar el programa dins del seu Pla Estratègic H2020 i tot indica que, quan s'acaben de comptabilitzar les dades de projectes dels mesos de novembre i desembre, augmente la xifra fins a valors propers als 500 milions d'euros, la qual cosa posa una vegada més de manifest el talent de la Comunitat Valenciana", assenyala la directora general de l'Ivace, Júlia Company.

Aquestes són alguns de les dades que s'han donat a conéixer durant la conferència de llançament del Programa Horitzó Europa a la Comunitat Valenciana, organitzada per la Universitat Jaume I (UJI) i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) juntament amb la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) i el Node de la Xarxa Enterprise Europe Network per a les empreses de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia (EEN-Seimed).

La rectora de la UJI, Eva Alcón, i la directora general de l'Ivace han sigut les encarregades d'inaugurar la trobada organitzada en el marc del 30 aniversari de la Universitat Jaume I (UJI), en el qual han participat prop de 500 persones. L'objectiu de la conferència és incrementar i millorar la participació de tots els agents de la Comunitat Valenciana en el Programa Horitzó Europa.

colaboracio