Publicado 26/11/2020 18:20CET

La Comunitat Valenciana proposa reunions de fins a 10 familiars només en els 6 dies més "assenyalats" de Nadal

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló,
GVASANITAT - Archivo

VALÈNCIA, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Comunitat Valenciana proposa en el Consell Interterritorial de Salut que es permeten les reunions de fins a deu familiars en els sis dies de les festes nadalenques més "assenyalats", però ha recalcat que no planteja que s'amplie aquesta decisió per a les reunions socials d'amics, que seguirien amb el límit de sis persones.

Així ho ha explicat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en una roda de premsa per a informar sobre l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

Barceló ha assegurat que la Comunitat Valenciana està treballant juntament amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat per a "unificar en tot el territori" les mesures de prevenció durant el nadal. En aquest marc, ha donat a conéixer les mesures que planteja la Comunitat Valenciana. "Ens agradaria arribar a un acord general per a totes les comunitats autònomes perquè no hi haja diferència entre els territoris", ha assenyalat.

La Conselleria de Sanitat proposa mantindre la limitació de sis persones en reunions d'àmbit social entre amics. No obstant açò, ha plantejat que s'amplie el nombre de persones que es poden reunir en l'àmbit familiar fins a deu, "exclusivament per a dates molt assenyalades de Nadal", que serien el 24, 25 i 31 de desembre i l'1, 5 i 6 gener.

"Les persones que es poden reunir en l'àmbit social no variaria i solament en l'àmbit familiar podríem acceptar fins a un màxim de deu persones, solament en les dates que he assenyalat", ha indicat.

Pel que fa a la mobilitat, Barceló ha explicat que la Comunitat Valenciana és "partidària d'una resposta coordinada amb la resta d'autonomies" i que puga "flexibilitzar-se" en els sis dies assenyalats, "els més importants de les festes nadalenques".

Barceló ha ressaltat que el 92% dels brots d'origen social a la Comunitat Valenciana procedeixen de reunions amb familiars o amics, una xifra "molt elevada", que ha considerat "alarmant" i que "ha de baixar".

"Prenguen-ho com un prec, una súplica o una recomanació, però solament la responsabilitat individual de cadascun de nosaltres hui més que mai pot obrir la porta a un Nadal entranyable", ha manifestat.

La consellera ha assenyalat que en els pròxims dies se'n va a parlar "llargament" sobre el Nadal i ha incidit que la seua primera obligació és "vetlar per la salut dels valencians". Per a açò analitzaran "conscienciosament" les dades abans de prendre mesures per a "ajudar al fet que el Nadal diferent que anem a viure, allunyat de celebracions multitudinàries, no perda la seua essència".

"Dona el mateix quatre, sis, deu o dotze comensals en una taula comensal o d'amics. No és un passaport a la immunitat, no eximeix de contagis. Quantes persones puguen compartir taula només augmenta o redueix la possibilitat real de contagi", ha asseverat, abans d'insistir que "aquest Nadal l'únic antivirus del que disposem" és la "responsabilitat personal".

colaboracio