Condemnat a 8 anys de presó l'excalde de l'Alcora Francisco J.Tomás Puchol per abusar sexualment de dos menors

Publicado 18/12/2018 18:15:46CET

CASTELLÓ, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

La secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat un home a huit anys de presó per abusar sexualment de dos germanes menors, filles d'una amiga, a les quals haurà d'indemnitzar amb 8.000 euros a cadascuna en concepte de responsabilitat civil.

El condemnat és l'exalcalde de l'Alcora (Castelló) Francisco Javier Tomás Puchol, que va ocupar l'Alcaldia d'aquest municipi entre 1995 i 2003 pel PP, segons ha pogut confirmar Europa Press.

La sala, a més, inhabilita a l'acusat per a l'exercici de qualsevol professió o ofici relacionat amb menors per quatre anys, i estableix la mesura de llibertat vigilada per temps de cinc. Així mateix, estableix la prohibició d'aproximar-se a les víctimes a una distància de 500 metres de qualsevol lloc en què es troben i comunicar-se amb elles per un període de cinc anys superior a les condemnes imposades.

La sentència, feta pública per aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, condemna l'home per dos delictes continuats d'abús sexual a menor de 16 anys.

Segons considera provat la resolució, l'acusat mantenia una relació d'amistat amb la mare de les víctimes. Així, al desembre de 2016 es va personar en el domicili de la dona per a entregar-li uns diners que aquesta havia demanat.

Poc després, el processat se'n va anar amb una de les filles de la seua amiga, de 9 anys, i amb el seu germà menor a comprar uns dolços, encara que en realitat els va portar al seu despatx, on, després de dir al xiquet que es quedara pintant, va abusar sexualment de la menor.

En altres ocasions anteriors l'acusat havia realitzat sobre la xiqueta tocaments, tant en el seu despatx com en el domicili de les menors. Aproximadament un any arrere l'encausat va realitzar actes similars sobre la germana d'aquesta menor.

colaboracio