Publicado 24/11/2022 18:49

El Congrés aprova els Pressupostos de 2023 amb un suport del 53,8% dels diputats

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant una sessió plenària en el Congrés dels Diputats
Jesús Hellín - Europa Press

   El Govern tira avant el seu tercer projecte pressupostari consecutiu sumant entre 186 i 188 vots en les diferents seccions

   MADRID, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Ple del Congrés ha aprovat aquest dijous el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2023, els tercers del Govern de coalició del PSOE i Unides Podem i els últims de la legislatura, que passen ara al Senat després d'aconseguir el vot d'entre 186 i 188 diputats en cadascuna de les diferents seccions, que representen més de la mitat de la Càmera (53,86%).

   Així, el Govern de coalició ha aconseguit per tercera vegada en la seua legislatura aprovar les diferents seccions ministerials del Pressupost, condició imprescindible per a tramitar els comptes, ja que una sola derrota en aquestes seccions haguera suposat l'enderrocament de tot el projecte de l'Executiu.

   I és que per a superar les seues votacions decisives dels seus comptes el Govern ha comptat amb els vots de PSOE (120 vots), Unides Podem (34) --al que se suma el de Meri Pita, ara en el Grup Mixt--, Esquerra Republicana (13), el PNB (6), EH-Bildu (5), el PDeCAT (4), Més País-Equo (2), Compromís, Coalició Canària (2) i el PRC (1).

   No obstant açò, al llarg de les votacions de les diferents seccions eixa majoria ha fluctuat entre 186 i 188 vots. La majoria de les vegades s'han registrat 187, i és que Unides Podem va patir a última hora la baixa per indisposició de la diputada María del Mar García Puig, d'En Comú.

   En contra han votat el PP (88), Vox (52), Ciutadans (9), Junts (4), la CUP (2), UPN (2) i Fòrum Astúries, mentre que el BNG, que va arribar a negociar amb el Govern un acord pressupostari, finalment ha optat per l'abstenció.

   D'aquesta manera, el Govern ha aconseguit consolidar la majoria amb la qual va aprovar els seus primers i segons Pressupostos i ara espera que una tramitació exprés en el Senat permeta tindre els comptes llests en menys d'un mes i, si hi ha canvis, votar-los en el Congrés a la fi de desembre perquè l'1 de gener, dins del termini i en la forma escaient, entren en vigor.

Contador