Publicado 3/7/2020 18:41:52 +02:00CET

El Congrés aprova les mesures de Sanitat per a la Reconstrucció, amb abstenció del PP després dels seus acords amb PSOE

Els diputats de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica
Congreso de los Diputados

MADRID, 3 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de la Reconstrucció del país després del coronavirus ha aprovat aquest divendres en el Congrés el document de conclusions sobre Sanitat, i ho ha fet amb l'abstenció del PP després d'incloure's diversos acords amb el PSOE per a assegurar el finançament del sector.

Les mesures per a la reconstrucció sobre Sanitat i Polítiques de Salut han sigut recolzades pels dos partits en el Govern, PSOE i Unides Podem, a més de Ciutadans; mentre que ERC, PNB, EH Bildu, BNG i Junts han votat en contra. Per la seua banda, el PP, Unió del Poble Navarro (UPN), Partit Regionalista de Cantàbria (PRC), Teruel Existeix i Més País, s'han abstingut. Aquesta votació ha tirat endavant amb l'absència de Vox, que va deixar la comissió fa dos setmanes.

El PP ha explicat el sentit del seu vot al·legant que encara ha de negociar coses "importants" amb el PSOE para la seua introducció en el text final que es votarà en el Ple del Congrés el pròxim 22 de juliol. Entre eixes mesures, segons ha explicat la portaveu 'popular' en aquesta matèria, Ana Pastor, està la creació d'una Agència Estatal de Salut Pública o d'una oficina d'atenció a les víctimes de la Covid, així com una paga extraordinària per als professionals sanitaris que han treballat durant la pandèmia.

Encara així, PP i PSOE ja han arribat a acords en aquesta sessió. Així, els socialistes han pactat amb els de Pablo Casado tres esmenes que aquest divendres s'han afegit al document.

Una és per a "garantir la sostenibilitat de les xarxes de farmàcies per a la seua tasca sanitària" i una altra per a "actualitzar" la legislació sanitària en l'àmbit nacional i autonòmic adaptant-la a les propostes de reconstrucció, creant un calendari legislatiu i prioritzant en aquelles que impliquen la prevenció d'un possible rebrot de coronavirus o la situació laboral del personal del Sistema Nacional de Salut (SNS).

colaboracio