El Congrés fa un altre pas en la tramitació exprés de la supressió del delicte de sedició i acurta terminis d'esmenes

El portaveu del PSOE en el Congrés, Patxi López, i el president del grup parlamentari d'Unides Podem en el Congrés, Jaume Asens, en registrar la iniciativa
Gustavo Valiente - Europa Press
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 12:58

   MADRID, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Taula del Congrés ha fet un nou pas en la tramitació exprés de la supressió del delicte de sedició i ha decidit acurtar els terminis fins al mínim: les esmenes de totalitat hauran de presentar-se aquest mateix dimarts i les parcials el pròxim 9 de desembre.

   La proposició de llei del PSOE i Unides Podem va ser presa en consideració pel Ple del Congrés prop de la una de la matinada del divendres i res més acabar es va reunir la Taula del Congrés per a fixar els terminis d'esmenes.

   Així, la Taula del Congrés va decidir que el primer termini siga només d'un parell de dies, en lloc dels 15 dies d'una llei ordinària o dels set d'una llei amb el procediment d'urgència. En concret, el termini d'esmenes de totalitat ha conclòs a les 11 hores d'aquest dimarts.

   La decisió es va adoptar malgrat que els representants del PP i i Vox es van pronunciar en contra. I el mateix divendres ja es va publicar en el Butlletí de les Corts l'acord de presa en consideració adoptat pel Ple, encara que no fixava terminis.

   Tant els independentistes de Junts com el PP, Vox i Ciutadans tenien intenció de presentar una esmena de totalitat, que el reglament exigeix que siga de text alternatiu. El següent pas és que la Junta de Portaveus decidisca ara quan se celebra eixe nou debat en el Ple del Congrés per a votar eixes esmenes de totalitat.

   I segons van informar a Europa Press fonts parlamentàries, la previsió és que el termini de presentació d'esmenes parcials, on es veurà si algun grup demana afegir la modificació del delicte de malversació, acabarà el dia 9 de desembre.

   Tot açò seguint el full de ruta del Govern de coalició perquè la fi del delicte de secessió, el que va sustentar les condemnes dels líders del processe independentistes de 2017, s'aprove abans de finalització d'any i puga estar en vigor al més prompte possible.