30 de març de 2020
 
Publicado 27/2/2020 10:47:57CET

El I Congrés Felí de la Comunitat Valenciana reunirà aquest dissabte 170 persones a València

Un gat
EUROPA PRESS

VALÈNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

El I Congrés Felí de la Comunitat Valenciana reunirà aquest dissabte a València 170 persones en la seu del Il·lustre Col·legi de Veterinaris per a abordar els protocols de col·laboració entre institucions i entitats de protecció animal, així com la formació necessària per a la cura dels gats ferals.

Organitzat per la Coordinadora Animalista de la Comunitat Valenciana, la iniciativa ha despertat gran interés entre diferents col·lectius, esgotant-se en els primers dies de difusió les 170 places disponibles i amb una llista d'espera de més de 200 persones.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, entre els objectius del congrés està crear protocols d'actuació que faciliten el diàleg i la col·laboració entre l'administració pública, les persones cuidadores de colònies, entitats de protecció animal i la societat amb la qual conviuen, així com dotar els participants de la informació i la formació necessàries en la posada en pràctica de la cura dels gats ferals.

La Coordinadora Animalista, entitat sense ànim de lucre per a la defensa de la dignitat i els drets dels animals, ha vist la necessitat d'organitzar aquest congrés per a oferir un fòrum en el qual compartir experiències i investigació sobre les colònies felines, presents en la pràctica totalitat dels municipis valencians.

En el Congrés participaran professionals especialistes en temes felins de l'àmbit veterinari, polític, jurídic i de l'àmbit de la protecció animal. A més, es realitzarà un taller especialitzat en el rescat de gats ferals.

Tots els ponents oferiran ferramentes i coneixements per al desenvolupament, la implantació i l'execució de la gestió ètica i integral de les colònies felines en equilibri amb la convivència ciutadana, la salut pública i el medi ambient.

La jornada serà inaugurada per Roger Llanes Ribas, director general de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca; juntament amb Inmaculada Ibor Martínez, presidenta de l'ICOVV i Ángela Molina Fernández, presidenta de la CACV.

Després de les ponències de tots els professionals es tancarà l'acte amb una assemblea en la qual podran participar totes les persones assistents per a generar un espai de debat i reflexió amb la finalitat de crear una proposta de text consensuada perquè s'incloga en la nova llei de protecció d'animals de companyia que està tramitant la Generalitat i que té previst aprovar amb la major celeritat possible.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Pablo Iglesias recalca que, según la Constitución, toda la riqueza del país está “subordinada al interés general"

 2. 2

  Muere la madre de Antonio Montero

 3. 3

  Moncloa anuncia que Fernando Simón está a la "espera de su posible positivo" por coronavirus, detectado anoche

 4. 4

  Margarita Robles reconoce que la situación puede "volver a reproducirse" en otoño y admite "fallos"

 5. 5

  La lista de profesionales que podrán seguir trabajando este lunes