Publicado 24/05/2022 14:19

El Congrés insta el Govern a declarar Putin persona non grata amb l'abstenció de Podem

El president de Rússia, Vladimir Putin.
-/Kremlin/dpa

   MADRID, 24 maig (EUROPA PRESS) -

   La Comissió d'Afers exteriors del Congrés dels Diputats ha instat el Govern a declarar acordat hui dimarts iniciar el procediment per a declarar el president rus, Vladimir Putin, persona non grata amb suport del PSOE, PP, Cs i Vox i l'abstenció de Podem.

   La mesura està inclosa en una esmena transaccional a una proposició no de llei presentada per Cs i pactada amb PSOE que ha tirat avant amb 30 vots a favor i quatre en contra poc després que la mateixa comissió haja tombat una altra proposta presentada per Vox en la qual es plantejava que des del Congrés s'instara el Govern declarar Putin persona non grata "de forma immediata".

   En concret, el text, al qual ha tingut accés Europa Press, insta el Govern a "declarar persona non grata Vladimir Putin i els alts càrrecs del seu règim".

   Així mateix, li demana que recolze "els mecanismes internacionals i de Nacions Unides per a jutjar els casos de violacions dels Drets Humans, tant comesos com ordenats" pel mandatari rus i altres alts càrrecs com les comeses en la invasió d'Ucraïna. L'objectiu ha de ser, afigen, aclarir els fets i circumstàncies i condemnar els seus responsables.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista