El Consell arranca a Castalla el seu sisé Seminari per a avaluar objectius i retre comptes

Els membres del Consell es reuneixen en Castalla
GVA
Publicado 20/7/2018 14:26:36CET

Oltra destaca la transparència: "Abans es feia un 'sarao', s'anunciava i després si t'he vist no m'acorde"

ALACANT, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat Valenciana ha engegat aquest divendres el seu sisé Seminari de Govern, a Castalla (Alacant), de nou per a avaluar els objectius marcats per a l'últim semestre i retre comptes a la ciutadania abans de l'últim conclave que tindrà lloc en 2019, any d'eleccions autonòmiques i municipals.

Així ho ha explicat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple setmanal, celebrat en la localitat alacantina en coincidència amb el seminari.

Durant tot el cap de setmana, els components del Govern valencià analitzen el treball realitzat durant els últims sis mesos i avaluen els cinc objectius fixats per cada conselleria, encara que cada departament té mesures específiques establides. Finalment s'establirà si les metes estan complides, en execució o incomplides, i en aquest cas s'explicarà per què.

L'agenda del Seminari, que inclou l'assistència a una conferència del catedràtic Joan Romero sobre estratègia territorial i geopolítica, preveu un apartat per a preparar el Debat de Política General del pròxim mes de setembre i establir tant objectius per al semestre com a llarg termini, així com la línia de treball de 2019, abans del següent debat d'investidura davant l'any electoral.

D'aquesta forma, la Generalitat vol que la ciutadania veja "en quina mesura es compleix amb la paraula donada". "Abans es feia un 'sarao', s'anunciava i després si t'he vist no m'acorde", ha il·lustrat Oltra, per a garantir que "açò s'ha acabat amb aquest govern".

La vicepresidenta ha defès així el paper d'aquests seminaris i ha recordat que el Consell va iniciar la legislatura en 2015 amb "una absència absoluta de mètodes de treball i un caos d'administració total", per la qual cosa van plantejar aquesta mecànica per a "governar de forma responsable i transparent".

Amb aquest prisma, Oltra ha insistit que la rendició de comptes a la ciutadania és un dels eixos del Govern del Botànic: "Cal plantejar objectius i després retre comptes del que s'ha complit i explicar per què no o en quina fase". En definitiva, "passem de l'ocurrència al rigor i al treball seriós i metòdic".

colaboracio