El Consell disposarà de 787 milions del FLA per a pagar factures corresponents a "servicis públics fonamentals"

Publicado 21/6/2019 18:23:59CET
GESTHA - Archivo

VALÈNCIA, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat que el Consell disposarà de 787,53 milions del FLA per a pagar, tant al juliol com al setembre, factures corresponents, en la seua majoria, "a servicis públics fonamentals".

L'anunci del conseller es produeix després de conéixer-se aquest dijous que la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE) ha acordat assignar a la Comunitat Valenciana un total de 1.208,66 milions d'euros, per al tercer trimestre de 2019, amb càrrec al Fons de Finançament a les comunitats autònomes, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La mateixa CDGAE ha aprovat, així mateix, habilitar 735,75 milions d'euros, que aniran destinats a cobrir els desviaments en els objectius de dèficit de la Comunitat Valenciana en 2018. Aquests recursos, que constitueixen el FLA extraordinari, procedeixen del Fons de Liquiditat Autonòmic, integrat en el Fons de Finançament de les comunitats autònomes.

Dels 787,53 milions que el Consell disposarà per a afrontar pagaments, 735,75 milions corresponen al FLA extraordinari i la resta, 51,8 milions, és la part del FLA trimestral que no es destina a amortitzacions de deute i que pot ser destinada a pagaments de proveïdors.

El conseller ha destacat que aquest ingrés "permetrà assegurar el manteniment de les prestacions assistencials a la Comunitat Valenciana i alleujar la càrrega de les empreses i proveïdors de la Generalitat, al mateix temps que s'injecta liquiditat en el teixit productiu".

Segons el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, "se'n van a poder atendre importants pagaments corresponents a la conselleries de Sanitat, Educació, Igualtat i Polítiques Inclusives, principalment, que es mantenien pendents", ha assenyalat Soler.

UN TOTAL DE 40.894 FACTURES COMPTABILITZADES

La Generalitat té comptabilitzades 40.894 factures que ascendeixen a 349,5 milions, una xifra que "va a anar incrementant-se a mesura que avance la comptabilització i s'incorporen nous expedients".

Respecte a aquestes dades, cal destacar que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, "concentra aproximadament el 70% de l'import pendent d'abonar, i que a aquest departament li corresponen al voltant del 90% de les factures".

En els pagaments a proveïdors a través del FLA poden incloure's factures per contractes d'obres, concessió d'obres, concessió de servicis, contractes de subministraments i contractes de servicis. També contractes d'arrendaments sobre béns immobles, concerts i convenis educatius i de servicis socials, així com sanitaris, a més d'encàrrecs a entitats que no siguen mitjans propis i operacions no incloses en els apartats anteriors però que computen en el càlcul del PMP.

"Aquesta injecció de fons, a més d'assegurar la qualitat dels servicis socials que es presten als valencians, ens permetrà també controlar millor el període mitjà de pagament (PMP)", ha indicat Vicent Soler, qui ha mostrat el desig del Consell de pagar "dins del termini i en la forma escaient".

La Comunitat Valenciana encara té pendent de rebre el 25% restant del FLA extraordinari, que anirà destinat també al pagament de factures i arribarà en el quart trimestre.

Contador
colaboracio