Publicado 26/02/2021 13:30CET

La Conselleria de Vivenda lidera un projecte de cooperació per a la rehabilitació energètica d'edificis públics

VALÈNCIA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica lidera, per mitjà de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), el projecte europeu reIMPULSE per a promoure la rehabilitació energètica d'edificis públics en el Mediterrani.

La rehabilitació pren com a base l'estudi tipològic del parc públic d'edificis i de les mesures de renovació energètica amb major potencial d'estalvi associades a aquestes tipologies, lligades a diferents nivells d'intervenció, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, en el qual es destaca que l'entorn construït té "un gran paper que exercir per a contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible".

En aquest sentit, l'administració autonòmica ha indicat que els edificis existents són "un dels principals consumidors d'energia i les seues emissions de carboni representen al voltant d'un terç". Aquesta circumstància fa que "es plantege la necessitat de renovació per a descarbonitzar el parc d'edificis i contribuir al desenvolupament sostenible".

colaboracio