Constituïda la comissió interdepartamental d'Infància i Adolescència, que es reunirà dos vegades a l'any

Igualtat constitueix la Comissió Interdepartamental d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana
GVA
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 14:10

   VALÈNCIA, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha presidit la reunió constituent de la Comissió Interdepartamental d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, que s'ha celebrat aquest dijous al Palau dels Catalá de Valeriola i ha acordat reunir-se com a mínim dos vegades a l'any.

   Aquest òrgan col·legiat serà l'encarregat de liderar la coordinació i avaluació de les accions dels departaments del Consell que desenvolupen actuacions que incidisquen en els drets dels xiquets i adolescents.

   En la reunió ha participat Mas, com a presidenta de la Comissió; la secretària autonòmica de Servicis Socials, Irene Gavidia, com a vicepresidenta, i la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, que exerceix de secretària. Com a vocals han assistit representants de Presidència de la Generalitat i la resta de conselleries.

   En aquesta primera trobada s'ha encomanat als departaments la revisió del grau de compliment de les mesures incloses en l'Estratègia d'Infància i Adolescència 2022-2026 que són de la seua competència, així com dels plans sectorials, amb la finalitat de conéixer què objectius s'han aconseguit durant aquest primer any de vigència.

   S'ha decidit que la comissió es reunirà almenys dos vegades a l'any amb la finalitat de garantir el compliment transversal de les mesures. També s'ha acordat donar compte al Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat, com a mínim una vegada a l'any, de les principals actuacions que afecten a la infància i l'adolescència, a través de l'assistència d'algun integrant de la comissió a les seues sessions i viceversa.

   D'altra banda, s'ha fet entrega a tots els participants del material que ha elaborat la direcció general d'Infància i Adolescència per a promoure els drets de xiquets i adolescents, com la 'Guia del llenguatge inclusiu en l'àmbit de la intervenció amb la infància i l'adolescència'.

   S'ha distribuït el còmic 'Nuestra voz' sobre les aventures de Clara, Fàtima, Josep, Yaiza i Àlex, que busca explicar als més joves la idea que els xiquets siguen considerats ciutadania activa i de ple dret, i el joc de taula 'Emmudiks Attack', una versió accessible i adaptada de la Llei 26/2018 enfocada al segment 13-17 anys.

   Entre les funcions de la comissió està avaluar i coordinar les actuacions de la Generalitat en matèria d'infància i adolescència i proposar les directrius a adoptar per part del Consell en matèria de drets de la infància i l'adolescència.

   També impulsarà l'elaboració de l'informe d'impacte d'infància de la llei de pressupostos de la Generalitat, realitzar seguiment de les propostes del Consell de la Infància i Adolescència, impulsar l'ús coordinat de les tecnologies de la informació i la comunicació per al desenvolupament de polítiques integrals i coordinar l'actuació de l'executiu autonòmic per a complir l'estratègia 2022-2026.