Continuen les tasques d'extinció en l'incendi forestal de Beneixama (Alacant)

Publicado 16/7/2019 10:27:16CET

MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Beneixama (Alacant) i que està arrasant al voltant de 830 hectàrees i ha obligat a desallotjar 80 persones de la zona, continuen aquest dimarts amb la intervenció de 26 mitjans aeris.

Segons ha informat el gabinet de comunicació d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana a través del seu compte en la xarxa social Twitter, les tasques d'extinció per mitjans aeris s'han reprès aquest matí amb un total de 26 mitjans aeris.

Durant la nit les tasques d'extinció han evolucionat amb normalitat amb la intervenció de mitjans terrestres. Les causes del foc encara no s'han determinat, per la qual cosa s'obrirà una investigació per a comprovar l'origen.

El focus està situat en un barranc de difícil accés, la qual cosa unit a les elevades temperatures ha fet que es propagara de forma molt ràpida. Sobre l'incendi encara no s'ha fet un perímetre i l'evolució de les flames ha sigut "prou favorable" al llarg de la vesprada, com ha destacat la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, després de la segona reunió del dispositiu de coordinació.

Al llarg de la vesprada del dilluns, la Guàrdia Civil ha hagut de desallotjar al voltant de 80 persones perquè diversos veïns han tractat de tornar a les seues cases, com va explicar la responsable d'Interior. Alguns dels evacuats estaven allotjats en set cases de camp disseminades.

colaboracio